7 стъпки в сутрешната ви програма за повече мотивация

0
455

Какво е мотивацията? Това е състояние, в което си нетърпелив да направиш нещо. Толкова е просто и все пак повечето хора имат проблем с мотивацията, все едно е някакво специално умение, което само избраните притежават.

Правилната сутрешна програма ще ни подготви и мотивира, за да изпълним  всичките си задачи за деня.

Събуждайте се на време

Изградете си навика да се събуждате винаги 2 часа преди да тръгнете за работа. Това ще ви даде достатъчно време за всички сутрешни ритуали, които ще подготвят и загреят ума и тялото ви за всичко предстоящо. По този начин ще увеличите продуктивността си.

Поканете слънцето

Светлината праща сигнал на тялото, че е сутрин и е време за ставане. Дръпнете пердетата или включете лампите, ако слънцето все още не е изгряло, и започнете своята сутрин.

Хидратирайте се

Пиенето на вода трябва да бъде част от вашата сутрин. След цяла нощ без вода, тялото ви е дехидратирано и се нуждае от вода, за да се възстанови. Чувствате се зле сутрин? Ето някои от симптомите на дехидратация:

виене на свят

главоболие

умора

суха уста, устни и очи

Ако това ви звучи познато, нищо чудно, че ви липсва мотивация. Поставете си за цел да изпивате 2-4 чаши с вода сутрин и ще видите как организма ви ще се подобри.

Активирайте тялото си

Леката тренировка е идеалната добавка към утринната ви програма. Докато спите, тялото ви не се движи много и може да го чувствате тежко и сковано. Краткото раздвижване подобрява циркулацията, активира тялото и мозъка, забързва метаболизма и подпомага отделянето на ендорфини.

Сутрешни бележки

Колкото и да е важно да активирате тялото си сутрин, още по-важно е да стартирате мозъка. Повечето от нас има навика да започват деня с четене, което внася нова информация в мозъка ни, а това го прави мързелив. Вместо да четете, опитайте се да запишете своите собствени мисли. Запишете всяка мисъл или чувство, които ви дойдат на ум. Смисъла в това е да освободите мозъка си. Няма значение какво и как сте написали, все пак не пишете шедьовър, а просто разчиствате ума си.

Има толкова много предимства от записването на мислите сутрин. Активирате мозъка си, подреждате мислите си, прочиствате ума си и така увеличавате мотивацията си.

Яжте закуска

Трябва да заредите тялото и ума си, за да бъдат в най-добрата си форма през деня. Научете се да хапвате здравословна и хранителна закуска всяка сутрин. Подобренията, които ще изпитате ще ви изумят. Ще имате повече енергия и мозъкът ви ще работи по-добре от всякога.

Бърз разговор

Изберете няколко позитивни мисли и ги кажете сами на себе си. Дори ако не вярвате в силата на позитивното мислене, направете го въпреки това. Едва ли ще ви навреди и най-много да подобри увереността и настроението ви.

Намислете си няколко изречения и винаги си ги казвайте преди да излезете от дома си. Например: „ Аз съм интелигентен, уверен и изобретателен човек. Ще дам най-доброто от себе си, за да постигна онова, което искам.” Ще ви даде увереността да се справите с трудните задачи и ще ви напомни да не се стремите да бъдете перфекционист, защото това ще убие продуктивността ви.

Освен всичко това, правете и онова, което ви харесва сутрин и ще почувствате как мотивацията ви ще се увеличава ден след ден.

Запомнете, че бъдещето ви зависи от това, което правите днес и една позитивна мисъл сутрин може да промени целият ви ден.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here