7 стъпки, които ще ти помогнат да се оправиш след изневяра

2391

Как ще искам да имам друга връзка? Дали ще мога да се доверя на някого отново? Аз ли съм виновна, че ми изневери? Ще се случи ли пак?

Това са само малка част от въпросите, които си задаваш, когато разбереш че любимия те е предал. Изневярата е едно от най-болезнените неща, които могат да ти се случат, особено ако действията на партньора са дошли изневиделица. Отразява се на психиката ти. Виниш себе си за всичко. Но знай, че не си виновна ти и ще го преживееш някак.

Ето някои от начините, които ще помогнат на раната в сърцето ти да заздравее след изневяра.

Знай, че вината не е твоя

След като са ти изневерили, ще започнеш да се ненавиждаш. Ще мислиш, че е по твоя вина. Само ако се беше обличала различно, ако беше слушала друг вид музика, ако работеше на друго място, само ако беше по-добра, може би това нямаше да се случи.

Може да ти отнеме малко време, но накрая ще осъзнаеш, че всичко това са глупости и нямаш никаква вина.

Поработи над себе си

Изневярата ще те бележи за цял живот. Бъди добра и работи върху себе си. Може да мислиш, че той е този който трябва да го направи, но твоето сърце току що е било разбито и никой няма да може да събере парченцата по-добре от теб. Намери правилния начин да го направиш. Например, ходи на фитнес, или плачи и излей чувствата си.

Приеми себе си.

Почини си от срещите

Най-вероятно не мислиш трезво, затова да останеш за малко сама е най-доброто което можеш да направиш. Излизай и прави нещата, които те правят щастлива, за да се почувстваш отново като себе си. Трябва да си възвърнеш увереността преди да се впуснеш в друга връзка.

Когато започнеш отново да излизаш по срещи, запомни че новите хора не са този, който ти е изневерил.

Не можеш да наказваш новия човек, с когото се срещаш, заради грешките на предишния. Трябва да намериш начин да повярваш в новата си връзка.

По скоро не вярваш на собствената си преценка, отколкото на новия мъж. Поработи над това. Върни доверието си към хората.

Бъди честна с новия човек и му кажи как се чувстваш и през какво си преминала, за да можете заедно да градите доверието си един към друг.

Не шпионирай човека, с когото ти е изневерил, в социалните мрежи

Не си губи времето да се сравняваш с нея. От това няма да се почувстваш по-добре и ще забавиш процеса на „оздравяване”.

Обгради се с добри хора

Истинските приятели са винаги до теб, ако имаш нужда от тях. Някой дори може да са преживели същото като теб и могат да ти помогнат да се справиш с болката. Други пък може просто да ти отвлекат вниманието, за да спреш да мислиш за малко. Остави ги да ти помогнат. Ще ти е нужда цялата подкрепа, която можеш да получиш.

Намери терапевт

Добрия терапевт ще ти помогне да се справиш с всички чувства и мисли по здравословен начин.

Да продължиш напред след изневяра не е лесно, но не е и невъзможно. Помни, че си силна и можеш да се справиш с всичко.