Алуминиеви или PVC външни щори?

външни алуминиеви щори

В днешно време е много странно да се види дом без щори - функциите, които те изпълняват, осигуряват комфорта, от който се нуждае всеки дом. Те ни предпазват от слънцето, изолират ни от шума и топлината..., но на пазара се предлагат алуминиеви, дървени и PVC щори и може да възникнат съмнения кой вид материал да изберем.

Дървените щори обикновено се избират по естетически причини, тъй като изискват поддръжка, и поради тази причина ще се спрем на предимствата и недостатъците на външните алуминиеви или PVC щори.

Предимства на алуминиевите ролетни щори

Алуминиевите щори са един от най-пълноценните варианти на пазара. Тяхното перфектно уплътнение напълно елиминира проникването на светлина, студ и топлина отвън, като постига добра изолация. Освен това с монтирането на външни алуминиеви щори ще получите допълнителна сигурност в дома си, тъй като те са много сигурни и устойчиви, което не им позволява да се огъват и деформират.

Освен това те са най-издръжливите от съществуващите материали и благодарение на вида лак, който ги покрива, не се деформират и не губят първоначалния си цвят. Алуминиевите щори са устойчиви на времето, много леки и лесни за поддръжка. В същото време финишите и цветовете им са безкрайни, така че могат да се адаптират към всяка фасада и естетика.

От друга страна, те са по-сложни за сглобяване и ремонт и затова струват повече от PVC или дърво. Освен това, ако не са правилно анодирани (например в изрязаните ъгли), те могат да ръждясат с течение на времето, особено в районите в близост до крайбрежието.

Предимства на PVC щорите

Те са най-икономични, като се смята, че можете да спестите 15% в сравнение с алуминиевите. Те осигуряват отлична топло- и звукоизолация, а разходите за евентуални ремонти на PVC прозорци или подмяна на ламели са по-лесни и по-евтини.

Като недостатък трябва да се отбележи, че разнообразието от цветове и покрития не е много голямо, което може да доведе до проблеми при избора им. Те са устойчиви, но с течение на времето се износват и напукват под въздействието на слънчевите лъчи. Освен това за монтирането им се използват железни елементи, които с течение на времето ръждясват. Като елемент на сигурността, за разлика от алуминиевите щори, те не са предназначени за тази цел и са доста лесни за манипулиране.

С това кратко обяснение искаме да покажем предимствата и недостатъците на този тип щори. Ако се нуждаете от повече информация и оферта за монтаж или ремонт на щори, нашият екип от майстори на щори ще ви предложи индивидуален съвет за това коя е най-добрата щора за вашия дом.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram