Без плевели в градината с НАСА ТАФ

Без плевели в градината с НАСА ТАФ

Нежеланите плевели в градината създават проблеми. Факт! Те пречат на развитието на растенията, конкурирайки се с тях за хранителни вещества, вода и светлина. Доказано е, че са по-адаптивни и агресивни и така унищожават културните растения. 

Борбата с тях е трудна! Но вече не е така. Сега на своя страна стопаните имат силен помощник срещу плевелите – хербицида НАСА ТАФ. 

С какво този препарат е различен от другите на пазара и защо да го изберете?

Без плевели в градината с НАСА ТАФ

НАСА ТАФ е неселективен системен тотален листен наса хербицид за борба срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели. Активното вещество, въз основа на което е създаден е глифозат. Неговото действие е изключително ефективно. НАСА ТАФ се поема от зелените части на плевелите и се транспортира до всички растежни точки, включително подземните коренища и коренови издънки на многогодишните плевели. Препаратът действа върху ензимите, необходими за синтеза на аминокиселини. Вследствие на това действие плевелите постепенно пожълтяват, некротизират и загиват. Унищожава както надземните части, така и кореновата система на плевелите. Липсата на селективност осигурява едновременна борба с житните и широколистните плевели. Действието при едногодишните плевели се проявява за 3- 4 дни, а при многогодишните за 15- 20 дни. Няма вредно последействие за следващите в сеитбооборота култури. Кратка персистентност в почвата - до 2 седмици.

НАСА ТАФ е във вид на разтворим концентрат и се прилага лесно. Може да се използва за борба срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи и стърнища. Според специалистите най-добрият период за прилагането на препарата е през вегетация във фаза бутонизация на широколистните плевели и фаза изкласяване на житните плевели.

Препоръки при употреба:

  • Използвайте чиста вода при приготвяне на разтвора. 
  • Не пръскайте, ако прогнозата за времето предвижда валеж до 4-5 часа след третирането.
  • За постигане на максимален ефект, плевелите трябва да са развили достатъчна листна маса, за да може препаратът да се поеме добре и да достигне до всички точки на растеж.
  • При пръскането на овощни градини и лозя, третирането да бъде насочено към плевелите, така че работен разтвор да не попада върху зелените части на лозята и овощните дръвчета.
  • При трайни насаждения прилагайте след поне 10 дни след резитбата и почистване на издънките.

Важно е да имате предвид, че карантинният срок след третиране с НАСА ТАФ е 30 дни, а за лозя е 42 дни.

Без плевели в градината с НАСА ТАФ

Нашите агрономи са на Ваше разположение, за да ви помогнат в борбата с неприятните плевели. Можете да се консултирате с тях и те ще Ви изготвят специална програма за третиране на плевелите спрямо Вашите изисквания и отглежданите от Вас култури. Работим както с конвенционални препарати, така и с напълно безвредни и екологични биопродукти. 

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram