Често срещани въпроси за лазерната епилация и техните отговори

Лазерната епилация е процедура, която подпомага трайното справяне с нежеланото окосмяване. Съвсем нормално е да имате въпроси преди процедурата и в днешната статия ще ви дадем нужните отговори.

Как работи лазерната епилация?

Чрез устройството лазер, специален светлинен лъч се насочва към космения фоликул и атакува меланина в него – това е пигмент, който се грижи за оцветяването на косъма. Допирайки кожата, светлината се превръща в топлина и това подпомага унищожаването на косъма, без да вреди на кожата.

От кого се извършват процедурите?

Лазерната епилация е процедура, която се извършва от лазерен специалист върху вашето тяло. Тази процедура включва прилагане на анестетичен крем и специални очила върху кожата. След това козметикът изстрелва лазерния лъч през кожата, увреждайки космените фоликули.

Често срещани въпроси за лазерната епилация - козметик

Когато избирате специалист по лазерна епилация, уверете се, че има лиценз и опит в тази процедура. Козметикът трябва да обясни рисковете, свързани с процедурата, и как да ги избегнете. Те, също така, трябва да следват всички условия за безопаснот. Първата сесия ще включва обсъждане на вашата медицинска история и определяне дали сте добър кандидат за процедурата. Ще бъдете инструктирани и относно процеса на последващи грижи.

Какво се усеща по време на процедурата?

Много от хората, които са се подлагали на лазерна епилация, твърдят, че не са усещали никакъв дискомфорт. Тъй като все пак лазерен лъч докосва кожата ви, е възможно да усетите леко боцкане, щипане или смъдене. Със сигурност тези усещания ще бъдат много по-леки, отколкото дискомфорта при обезкосмяване с епилатор или кола маска.

Често срещани въпроси за лазерната епилация - усещане

Изгаря ли кожата?

По време на процедурата ще забележите розов или червен цвят на кожата. Това е страничен ефект от лазера, който изчезва до няколко часа. Няма да ви лъжем – възможно е и по-тежко изгаряне на кожата, но в много редки случай. Най-често сериозната вреда на кожата е в следствие на неспазени препоръки преди процедурата.

Ако почувствате дискомфорт след лечението, трябва да приложите хладен компрес върху изгореното място. Избягвайте изпотяване на областта, тъй като това ще влоши ситуацията. След това трябва да приложите компрес с лед, за да намалите подуването.

Причинява ли сърбеж?

Възможно е след процедурата да изпитате сърбеж, в случай, че кожата ви е чувствителна и се изсуши. Това може да бъде овладяно лесно, като хидратирате правилно третираната зона с козметика, която не съдържа агресивни вещества, а успокояващи кожата агенти. За да предотвратите изсушаване и дразнене на кожата, не я излагайте на слънце и задължително използвайте слънцезащита.

Често срещани въпроси за лазерната епилация - сърбеж

Постоянен ли е ефектът от лазерната епилация?

За съжаление, технологиите не са чак толкова напреднали все още, за да влияят на всички функции на организма. Възможно е след време нежеланото окосмяване да се появи отново. Към момента, лазерната епилация елиминира до 90% от окосмяването за период от 10-12 години.

За повече информация: https://satorilaser.bg/%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram