Цветове за баня, които са популярни в момента

Баните надхвърлят функционалността, за да се превърнат в цветни пространства, сега те имат повече цветове от всякога. Преди да предприемете действие, струва си да се запитате какви усещания искаме да проектираме в банята чрез цвят. Всички тези въпроси, както и цвета, играят съществена роля, когато става въпрос за правилната цветова гама.

 

Карибско синьо

Синьото стана задължително в баните. Този цвят предлага положително значение на стаята, генерирайки приятни усещания в зависимост от всяка личност. Например пурпурно синьото приканва към интимност, докато тъмносиньото внушава повече сериозност . Въз основа на тази предпоставка можем да изберем различни комбинации: диференцирани зони на базата на бели лакирани мебели, декоративна хидравлична мозайка или обикновени тонове по стените. Можем също да заложим на небесносиня гама с дървени мебели, като приближаване към природата или да фокусираме целия интерес върху стена от мащабни плочки за по-карибски щрих.

 

Изумрудено зелено

Зеленият цвят предизвиква симфонии на природата и ни кани на релаксиращо, топло пътешествие. Въпреки това, когато навлезем по-дълбоко в зелената палитра, опциите скочат до небето и печелившо за мнозина се оказва изумрудено зеленото. Този цвят не само внася пищна и много по-изтънчена нотка в банята, но можете да го комбинирате и с други тонове.

 

Милениално розово

Розовото е много универсален цвят, тъй като носи елегантност и сладост, забавление и романтика, но преди всичко положителни усещания. Сьомга, пастелни розови или коралови тонове се предават на така нареченото "милениално розово" в съвременните пространства.

 

Илюзията за жълто

Жълтото може да не е първият цвят, който идва на ум, когато говорим за цветове за баня, но ВНИМАНИЕ: жълтото може да направи малката баня да изглежда по-голяма. Инжекция от витализъм, която винаги можете да адаптирате към вашите вкусове и да смекчите с други тонове като зелено или бяло.
Лилав еклектизъм

Лилавото е цвят, който се свързва с добрия вкус, както и дискретен, релаксиращ и много комбиниран вариант.

 

Бяло с екстри

Въвеждането на цветове в банята не означава, че трябва да се откажем от бялото като основен тон. Всъщност можем да поддържаме тази цветова гама, когато играем с нови цветове, особено чрез тапет.

Източник: KERAMO - плочки, фаянс и обзавеждане за баня

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram