Фидер метод за риболов на шаран: техники и избор на захранка

Фидер метод за риболов на шаран: техники и избор на захранка

Любителите на риболова на шаран непрекъснато търсят иновативни техники за подобряване на успеха си във водата. Един такъв метод, който набира популярност, е методът на захранването. Специално пригодена за ловене на шаран, тази техника включва използването на специализирани хранилки за разпределяне на захранки за шаран, създавайки концентрирана зона на привличане около риболовната кука. В тази статия ще разгледаме фидер метода за риболов на шаран, изследвайки неговите техники и видовете захранки, които могат да увеличат максимално шансовете ви да хванете тези ценени сладководни гиганти.

Разбиране на фидер метода за риболов на шаран

Фидер методът за риболов на шаран се върти около използването на фидер устройство за привличане на шаран към зоната за риболов, като същевременно представя захранката ефективно. Този метод е особено ефективен за примамване на шаран, който се храни от дъното или плава близо до езерото или речното корито.

Фидер метод за риболов на шаран: техники и избор на захранка - снимка

Видове хранилки за шаран

  • Фидери: Фидерите са популярен избор сред риболовците на шаран поради тяхната гъвкавост и ефективност. Тези захранки за шаран обикновено имат плосък или чашковиден дизайн, което им позволява да държат уплътнена смес от захранка, пелети или бойли. Когато фидерът удари водата, стръвта бавно се разпръсква, създавайки зона за хранене около куката.
  • Хранилка с клетка: Хранилката с клетка е друг често срещан вариант за риболов на шаран. Тези хранилки се състоят от телена клетка, пълна със стръв, като захранка или пелети. Докато фидерът се установява на езерото или речното корито, стръвта постепенно излиза през перфорациите, привличайки шарана към мястото за риболов.
  • Хранилки с отворен край: Хранилките с отворен край са подходящи за разпръскване на насипни примамки от частици, като конопено семе, царевица или сладка царевица. Тези хранилки позволяват стабилно пускане на стръв във водата, примамвайки шарана да се храни в близост до куката.

Фидер метод за риболов на шаран: техники и избор на захранка - снимка

Видове захранки за риболов на шаран

  • Бойли: Бойлите са може би най-популярната стръв сред риболовците на шаран. Тези кръгли примамки на базата на тесто се предлагат в широка гама от вкусове, цветове и размери. Бойлите могат да се използват заедно с метод фидер или коси монтажи за ефективно насочване на шаран.
  • Пелети: Пелетите са компресирани продукти за захранка на шаран, направени от комбинация от рибно брашно, зърна и атрактанти. Тези потъващи примамки се предлагат в различни размери и вкусове, което ги прави подходящи за риболов на шаран. Пелетите могат да се използват самостоятелно или смесени със захранка за допълнителна привлекателност.
  • Примамки с частици: Примамките с частици, като царевица, конопено семе или тигрови ядки, са естествени примамки, които могат да се използват ефективно при риболов на шаран. Тези примамки изискват подготовка, като накисване и варене, за да омекнат и да освободят вкуса си. Примамките с частици могат да се използват в хранилки в клетка или да се разпръснат около зоната за риболов за привличане на шаран.
  • Захранка: Захранката е смес от различни съставки, включително галета, зърна и овкусители, предназначени да привлекат шаран в зоната за риболов. Захранката може да се смеси с вода, за да се образува лепкава паста, която след това се оформя около хранилката или се разпръсва директно във водата.

Повече информация на https://hook.bg/zahranki-za-fider-ribolov/

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram