Идеи как да декорираме хола

Идеи как да декорираме хола

Холът  мястото където всеки отпочива и прекарва по-голямата част от времето си у дома. Това е мястото, където практически живеем в него и посрещаме гостите си. Затова, когато говорим за обзавеждането му ни отнема най-много време и усилия. Желанието ни да превърнем тази стая в оазис, където да релаксираме свободно и с удоволствие, понякога ни коства доста, докато успеем да съчетаем правилните мебели, цветове и дизайн в една съвършена хармония. 

Според някои експерти в тази област през тази година ще трябва да се простим с някои стилове в интериора. Навика в дома ни всичко да бъде в комплект от холна маса до фотьойли ще трябва да се изпари. Бъдещето предлага изразява уникалността на личния ни вкус. Това е тренд, който ще определя до голяма степен интериорните стилове през годината. 

Идеи как да декорираме хола

Източник на изображение: pexels.com

Всяка вечер разпускаме в дневната стая и колкото и уютно и приятно да бъде за нас, рано или късно започва да ни омръзва. Ако не ни предстои ремонт, но обстановката ни е скучна, можем спокойно да подходим към ситуацията по следния начин - избираме ис нова мебел, която ще добавим към интериора, но много по-различна от обичайните, например нестандартна лапа или лавица за книги, пуф или разчупена секция. 

Едно простичко маскиране на дизайн, цвят или стил може да внесе в мебелите невероятен свеж полъх и да превърне хола ни в шикозно помещение. Място, където гостите ни ще ахват с влизането си. Това е лесно постижимо и без намесата на интериорни дизайнери и консултации със специалисти в тази сфера. 

В днешно време работата от вкъщи се възприема, като нещо нормално и хоум офиса се е превърнал в съществена част от живота ни. Ако сте от този тип, които работят предимно от дома си, може би е време да се замислите как да организирате дневната си така, че тя да съчетава няколко приложения.  

Ако холът ни е голям можем спокойно да обособим няколко къта оползотворявайки всяко местенце. Работен кът с бюро и удобен стол, кът релакс с мек диван и прилежаща маса, а защо не и спортен кът.

Един от трендовете тази година относно цветовете в интериора на хола ще  са топлите и успокояващи нюанси - бледо розово, пастелно синьо, топло кафяво, бежово са сред най-актуалните цветове към които ще трябва да се придържаме ако ценим тенденциите. 

Ако пък ни предстои цялостен ремонт на хола, можем да помислим как той да стане по-разчупен и интересен. Създаването на чупки и извивки в интериора са един от най-лесните начини, но за да избегнем сложни конструкции от гипсокартон можем да си поиграем с мебелите. Диван и фотьойл с оригинален и разчупен дизайн и извивки или пък ексцентрична маса са идеален избор за да се придържаме към тенденциите през тази година.

Трудно може да съществува уютен хол без пухкав и удобен диван заобиколен от малки, декоративни и пухкави възглавнички. Затова е добре да не забравяме за тя и да не пропускаме да закупим няколко от тях, еднакви или различни - въпроса е как го чувстваме. 

Друг водещ тренд в интериорния дизайн е природата. Сякаш това винаги ще си остане на мода - да внесеш природата у дома е, като свеж полъх всеки път, когато се намираме него. Всякакви елементи, килими и аксесоари, които ни напомнят на гората, небето, морето дори и поляната с цветя ще бъдат на почит. Мебелите от естествени материали, като дъб и тръстика и други, са винаги добре дошли в списъка ни. 

Колко от нас, могат да кажат, че имат помощни масички? Обзалагам се малко. Те са красиви и са изработени от най-различни материали, форми и размери. Помощните маси са готови напълно да заместят голямата холна маса пред дивана ни. 

Някои интериорни дизайнери, твърдят, че през 2023 година водещия акцент ще бъде осветлението, но не какво да е, а такова, което прави впечатление и създава усещането за уникалност.  Можем да постигнем този ефект, като се спрем на различни и нестандартни стилове лампи, така че да придадат на стаята впечатляваща визия. 

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram