Идеи за занимания на плажа, подходящи за малки деца

Ще ходите на плаж с децата си това лято? Имаме няколко невероятни плажни дейности, които изгарят енергията и занимават децата, независимо дали сте на дълга ваканция или само на еднодневно пътуване! Всичко - от игра в пясъка и плискане до безкрайните сетивни удоволствия, които предлага плажът. Тези плажни занимания за малки деца не само ще осигурят един изпълнен със забавления ден, но и достатъчно стимул, за да уморят децата и да ги подготвят за лягане за нула време!

Построяване на пясъчен замък.

Нищо не може да надмине добрия стар пясъчен замък и това изглежда е обред за ежегодните посещения на плажа в нашето семейство. Освен това изисква много форми, което е идеално за онези лопатки и други плажни играчки, които малчуганите обожават!

Вземете със себе си детски басейн.

Детето ви все още е твърде малко, за да се наслаждава на плуване в океана? Не се притеснявайте. Вземете детския басейн на плажа със себе си! Просто добавете малко океанска вода в басейна, за да се забавляват бебето и малчуганът ви с часове. Един от любимите ни начини да запознаем децата си с водата е чрез тази дейност.

Пишете по пясъка

Научете децата си на азбуката, докато си играят в пясъка! Има толкова много начини да се забавлявате с това занимание: изписвайте различните букви с краката си и накарайте детето да ви копира; упражнявайте се да пишете името му с пръсти и накарайте детето да проследи буквите с пръсти; или използвайте пръчки като средство за писане!

Изграждане на морски басейни.

Изграждането на морски басейни е чудесно занимание за деца, които обичат релаксиращото сетивно преживяване на изливането и пресяването на вода и пясък на плажа. Основната идея е детето ви да изкопае малка дупка и да я напълни с кофички с вода. Те ще се насладят на повтарящите се движения на изливане и игра с водата, а можете да разнообразите нещата още повече, като добавите камъни и водорасли в басейните за преструване на готвене. При тази игра обаче дупетата на малчуганите  обикновено се зариват в пясъка. Не е лоша идеята да сложите гащички или памперс докато я играете. Докато децата играят тази игра вие спокойно може да разгледате за магазин онлайн за евтини памперси, за да може да си напазарувате необходимите неща още докато сте на почивка. А веднага след пазаруването басейнът най-вероятно ще бъде готов и може да ви поканят да го пробвате заедно.

Преследвайте се с вълните

Всички сме наясно колко много малчуганите обичат да тичат. Така че защо да не продължим партито и на плажа? Ако детето ви се чувства неудобно във водата, поиграйте с него на "водна игра", за да му помогнете да се приспособи. Играта е лесна. Позволете на детето си да гони вълните във водата, а след това го гледайте как бяга, когато големите вълни се върнат. Това е и отличен начин да ги изтощите и да им гарантирате дълга дрямка след това!

Съберете мидички

Вземете една кофичка и отидете на малък лов на мидички! Намерете ги в пясъка и по брега, за да съберете разнообразни черупки, които малчуганът да украси или да използва в сетивната игра у дома.

Направете морско същество

Това е още едно занимание на плажа, което ще се хареса на децата ви. Можете да го наречете пясъчно чудовище или русалка, в зависимост от предпочитанията на детето ви. Съберете пясък, вода, камъни, черупки, водорасли (за косата) и каквото още намерите с помощта на лопата и кофа, за да направите уникално, богато на текстури морско създание.

Камъните са за да се хвърлят

Всеки път, когато ходим на плаж, децата ни с нетърпение очакват да хвърлят камъни във водата. Всяко малко дете се радва да чуе звуците "пльоп", когато те се плискат във водата. Така че, стига в района да няма плувци, оставете децата си да хвърлят камъни и да се забавляват, докато могат!

Дъска за пързаляне

Това може да изглежда трудно, но ако децата ви се интересуват (и обичат да живеят на ръба като моите момчета), скимбордът ще бъде чудесно плажно занимание, което да опитат. Освен това е по-добре да започнете, когато са безстрашни!

Подобно на риба, плувайте

Понякога всичко, което децата искат да правят, е да седят край водата и да гледат как вълните се разбиват в нея. Плуването на рибки е забавна игра за тези, които са се застояли на плажа. Като рита с крака (опашка), докато седи на нивото на водата, което му е най-удобно, вашето малко дете може да се преструва на рибка (с лице към или от водата).

Играйте с плажна топка

Това е вечна плажна игра, която ще се хареса на деца от всички възрасти! Просто вземете надуваема плажна топка и я подхвърлете във въздуха заедно с децата си. Можете да започнете с обикновена игра за двама играчи или да включите цялото семейство в игра на волейбол.

Помислете за лов на отпадъци

Друг начин да поддържате активността на децата и да ги занимавате на плажа е ловът на отпадъци на плажна тематика. Изберете няколко важни плажни предмета, като мидички, водорасли и камъни, и накарайте детето да ги търси. Те могат да съберат всички лакомства в кофичка и да ги покажат на мама и татко.

Играйте играта "Плажният шпионин"

Дейността за търсене и намиране на плажа е подобна на лов на отпадъци. Тъй като едното е по-активно от другото, обичам да правя разлика между двете. Добра идея е да включите дейност "Аз шпионирам", за да помогнете на децата да разпознават важни елементи от плажа, без да се налага да стават и да ги събират. Така че можете да кажете неща като "Аз шпионирам слънчеви очила", "Аз шпионирам гълъб" и "Аз шпионирам лодка", а детето ви да ги посочи. (Това е особено полезно, ако имате други деца, за които трябва да се грижите, и трябва да седнете!)

Отидете да ловите риба

Опитайте да ловите риба, когато децата са се наситили да тичат наоколо и искат да опитат по-улегнал воден спорт. Вземете малка мрежа и кофа и ги пуснете на свобода. Понякога могат да бъдат уловени дребни рибки.

 

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram