Интензивни упражнения за отслабване, които да правите вкъщи

Много често хората сме склонни да си намираме оправдания за щяло и нещяло. Това особено се отнася, когато стане дума за личното ни здраве и физическата ни активност. Защото колкото и да искаме да влезем в мечтаната форма или да изградим нов навик, понякога просто имаме чувството, че една вътрешна сила ни отказва. Но ние сме много по-могъщи от вътрешните си гласове и днес ще ви покажем кои упражнения за отслабване са най-интензивни за тренировка вкъщи, за да започнете отнякъде. По този начин ще имате с една причина повече, за да преборите инерцията.

 

Не се залъгвайте, че, за да отслабнете, ви трябват твърде интензивни кардио тренировки във фитнеса. Има някои доста приятни, лесни и ефективни тренировки за извършване у дома.

упражнения за отслабване

Какво всъщност представляват упражненията вкъщи?

Упражненията в домашни условия са много често срещан способ за редуциране на нежеланите килограми и увеличаване на мускулната маса. Те са толкова предпочитани, тъй като за извършването им не е необходимо нищо, освен желание. При този тип физическа активност не се съобразявате с точен час за извършването на упражненията, не ви е нужна спортна екипировка, нито сте обвързани с каквото и да било. Можете да ги правите навсякъде и по всяко време, без значение. Ако ви е скучно да ги правите сами пък, можете да си пуснете видеоклип. Всичко е възможно при тренировките вкъщи. Можеш и да се движиш, и да смъкваш килограми. Точно затова много хора се възползват от това, което предлага този способ.

 

По време на пандемията, както знаете, много от фитнес центровете и спортните зали бяха принудени да затворят временно. Тогава спортуващите в тях нямаха много налични възможности за избор за това как и къде да провеждат каквато и да било спортна дейност. В този случай най-добрият вариант беше да спортуват вкъщи и те това и направиха. Няма нищо сложно в домашните упражнения. Защо не започнете и вие още сега?

Днес от Лъки Фит сме приготвили да представим на вашето внимание едни от най-ефективните упражнения в домашни условия, за да бъдете в топ форма за предстоящия сезон. 

 

Упражненията са толкова ефективни, защото: 

 

*Важно! Не забравяйте преди всяка тренировка да загреете добре, да приемате малки количества вода по време на и след тренировката и, след като сте готови, да разпуснете. 

Ако не ви е удобно да правите упражнения на земята, можете да си набавите постелка или да сложите нещо за омекотяване на повърхността. Например хавлиена кърпа или одеяло, сгънато 2-3 пъти.

 

10 интензивни упражнения в домашни условия:

  1. Клек

За какво помага:

2. Напади

3. Лицеви опори

4. Планк

5. Планински катерач

6. Руско усукване

7. Крънч

8. Коремни преси

9. Страничен планк

10. Седнало сгъване и разгъване на краката

Това са нашите 10 най-интензивни упражнения в домашни условия. Сигурни сме, че при правилно изпълнение, постоянство и упоритост, ще постигнете неочаквани резултати за доста кратък период от време. 

Но за да се случи това, освен упражнения, е нужно да обърнете внимание и на храненето си. В стремежа си да отслабнете, недейте да правите упражнения всекидневно, защото тялото ви все още не е свикнало на такъв вид натоварване. Всичко се започва постепенно, стъпка по стъпка.

 

Ние от Лъки Фит Банско също сме ви приготвили много разнообразни физически активности, забавления, програми за отслабване, детоксикация и какво ли още не. За повече информация можете да разгледате сайта ни – https://luckyfit.eu/ или да ни посетите на място.