Избор на подходящ цвят плочки за банята

Вземете решение за цветовата схема

Първото нещо, което трябва да направите при избора на подходящи цветове за вашата баня, е да решите каква да бъде цветовата схема. Банята е едно от най-влажните помещения в къщата, така че е благоприятна среда за развитие на плесени, мухъл и бактерии. Ето защо трябва да сте сигурни, че използвате цветове, които са лесни за поддръжка. Когато избирате цветовата схема, не се страхувайте да проявявате творчество. Банята не е само място за вземане на душ и миене на зъби, но и място, където много се отпускате. Може да искате да изберете цветове, които са успокояващи и ви помагат да се отпуснете след дълъг ден. Можете да създадете цветова палитра, която да съответства на декора на банята ви, или да разширите цветовете в останалата част на дома си. Използването на цветове, които свързват различните стаи в дома ви, ще придаде на дома ви усещане за сплотеност и по-луксозен вид.

Материали за плочки

Преди да се отправите към магазина и да започнете да избирате плочки, е важно да разберете от какви материали са направени те. Това ще ви помогне да решите дали са подходящи за вашата баня. Върху керамичните плочки ще забележите, че са изписани няколко цифри. Те указват състава на плочката и начина, по който е била изпечена, което прави плочките толкова универсални. Те се предлагат от различни материали, като порцелан, керамика и фаянс.

Гранитогресните плочки са много издръжливи и са чудесни за зони с голям трафик. Те обаче са порести, така че са по-податливи на оцветяване от някои други материали за плочки. Повърхността им също така може лесно да се надраска.

Керамичните плочки са по-устойчиви на оцветяване от порцелановите и са по-малко порьозни. Те обаче са по-малко издръжливи и затова са по-добри за зони с по-малък пешеходен трафик.

Каменните плочки са изключително издръжливи и са чудесни за зони с голям трафик. Те също така са по-малко порьозни от керамичните плочки и е по-малко вероятно да се замърсят. Въпреки това те са доста тежки и поради това са по-трудни за полагане.

Цветове на плочките, които трябва да използвате в банята

Както споменахме по-рано, изборът на подходящ цвят за плочките в банята е важен. Важно е да изберете цветове, които ще издържат дълго, защото ще ги гледате в банята години наред. Не искате да вземете решение, за което да съжалявате след няколко години. Най-добрият начин да изберете правилните цветове е да използвате табло за вдъхновение или списание. Това ще ви помогне да си представите как плочките ще изглеждат в банята ви и също така ще ви помогне да решите кои плочки да изберете. Важно е също така да вземете предвид цвета на фугите. Докато цветът на плочките е нещо, което можете да промените в бъдеще, цветът на фугите е по-малко гъвкав и е нещо, с което ще трябва да живеете дълго време. В зависимост от цвета, който сте избрали, плочките ще имат различен ефект и ще изглеждат чудесно в различни обстановки в банята.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram