Как да изберем холни гарнитури за малък апартамент?

Да живеете в малък апартамент си има своите предимства. Чистите по-малко, ремонтите ви излизат по-евтино и максимално използвате цялото жилищно пространство. Но малкото жилище си има и своите предизвикателства, а едно от най-големите е как да откриете холната гарнитура, която да се впише идеално в дневната.

Как да изберете холна гарнитура за малък апартамент?

Не бързайте с покупката

Странен съвет, нали? Истината обаче е, че когато трябва да изберете мека мебел, която не само трябва да се впише добре в малкото пространство на дневната, но и да е и стилна, и функционална, не можете просто да решите и да влезете в първия магазин, за да направите покупка. Избързате ли, сигурни сме почти на 100%, че ще направите грешния избор.

Затова… не бързайте. Огледайте внимателно дневната и решете къде ще поставите холната гарнитура. След това измерете много точно пространство, с което разполагате. Така ще знаете към какъв размер мека мебел да се ориентирате.

Помислете за начина си на живот

Отговорете си на въпроси като:

След като си отговорите на тези въпроси вече ще знаете с какви размери трябва да е и дали имате нужда само от удобен диван и табуретка или от комплект, който включва повече елементи. Ще знаете също така и  какви  функционалности  трябва да има меката мебел.

Изберете вид на гарнитурата

Видът на меката мебел зависи както от пространство, с което разполагате в дневната, така и с колко места за сядане искате да разполагате. В малка дневна се вписват например както класическите гарнитури с един диван с три седалки и един или два фотьойла, така и модерните, удобни и стилни ъглови холни гарнитури . Добре се вписват също така и модулните меки мебели, елементите на които можете да размествате и поставяте на различни места в дневната. 

Ако искате нашето мнение, то ние ви съветваме да обърнете внимание на ъгловите гарнитури, тъй като те пасват много добре както в малки, така и в големи апартаменти. Диваните с едно рамо са компактни, не заемат много място, но за сметка на това предлагат доста места за сядане.

Как да изберем холни гарнитури за малък апартамент?
Помислете за функционалностите

Едни от недостатъците на малките апартаменти са вечната липса на достатъчно място за съхранение и допълнителни места за спане. Можете лесно да се справите с тези проблеми, ако се спрете на функционална гарнитура. 

Ъгловите и модулните модели например предлагат много място за съхранение и разполагат с функция “сън”. Има и дивани, които освен с тези две функции разполагат и с допълнителни екстри като поставки за лаптопи, масажиращи седалки, място за зареждане на телефони и таблети и т. н., и т. н. Просто трябва да разгледате моделите холни гарнитури за малки апартаменти и да се спрете на този, който разполага с функционалностите, от които търсите.

Изберете стил на холната гарнитура

Изборът на стил на меката мебел зависи както от предпочитанията ви, така и интериора на дневната. Тук важно е да се съобразите с цветовете и формата на останалите мебели в стаята и да се стремите холната гарнитура, която закупите и поставите да си хармонира и стилово, и цветово с тях.

Как да изберем холни гарнитури за малък апартамент?

Последно…

 Обърнете внимание на качеството

Холните гарнитури са скъпа инвестиция, затова важно, когато правите избора си да се спрете на продукт, който е с високо качество. Съветът ни е е да пазарувате подобни меки мебели от магазини, които са се доказали като търговци, които предлагат продукти от високо качество.