Как да изберем модерен полилей - дизайнерски съвети

Модерен полилей може да се превърне в истинска декорация на стая или може значително да развали интериора. Всичко зависи от това колко хармонично изглежда в стаята. Тази статия ще ви помогне да изберете нов полилей за вашия интериор.


Какъв трябва да бъде модерен полилей?

 

Можете да разпознаете полилея в модерен стил по неговия дизайн. Дизайнът на такъв модел се основава на геометрията. Тя може да бъде сложна или обратно, лека и проста, под формата на прави линии. И вече върху тази геометрична рамка ще бъдат поставени нюанси или декоративни елементи.

Класическите полилеи могат да бъдат направени и по модерен начин. Такива модели не са претоварени с кристали и различни богато украсени детайли. Те са елегантни, но лаконични и в основата си имат ясна геометрична форма.

Изборът на модерни полилеи и лампи е огромен. Например на уебсайта на онлайн магазин Поларис можете да намерите подходящ модел за всеки вкус. За да може осветителното устройство да се впише красиво в интериора и да осигури добро осветление, трябва да изберете правилния. Тези правила ще ви помогнат да направите правилния избор.

 

Модерни полилеи в интериора


1. Обърнете внимание на размера, когато поръчвате онлайн

Понякога просто четенето на спецификациите не е достатъчно. За по-добро разбиране на размерите трябва да видите на живо. За да направите това, можете например да измерите стария си полилей и да го сравните с размерите на новия. Ако това не е възможно, проектирайте размера на бъдещата си лампа върху предмет. Така ще разберете дали избраният полилей е подходящ за интериора.

2. Винаги се съобразявайте с цялостната концепция на интериора

Например, ако в интериора на кухнята има елементи от златист оттенък, полилей с хромирана рамка най-вероятно не е подходящ. Може да изглежда като извънземен детайл в такъв интериор.

Вижте какви елементи преобладават в дизайна на мебелите или декора: дърво, злато, хром, естествен камък. И изберете полилей, който хармонично ще отразява тези материали със своя нюанс и текстура.


3. Не избирайте аплици и настолни лампи от същата серия като полилея

Поради това интериорът може да се окаже твърде симетричен и неестествен. Дизайнерската идентичност е по-характерна за каноничната класика, отколкото за домашното пространство. За да могат лампите да се комбинират хармонично помежду си, достатъчно е да изберете модели с подобни характеристики. Например:

Плафониери от същия материал: кристал, плат, матирано или цветно стъкло.
Подобна текстура на рамката. Например гладък или гофриран метал, естествено дърво.
Подобна палитра. Тя може да бъде в същия цвят на рамката или подобен нюанс на нюанси. Тази комбинация ще изглежда като красива и стилна еклектика.


4. Когато купувате пендел, винаги обръщайте внимание на цвета на окачването (кабелите)

Този детайл изглежда незначителен, но всъщност може значително да развали интериора. Например, на фона на светли стени с деликатен син нюанс, черна жица ще изглежда неестествена. Разбира се, ще свикнете. Но не е ли по-добре веднага да изберете модел с по-подходящо бяло окачване?


5. Не забравяйте да вземете предвид зоната на осветление на полилея

Дори най-красивият и хармонично съчетан полилей може да се окаже лоша инвестиция, ако този фактор не се вземе предвид. Например, осветително тяло с осветителна площ от 29 m2 ще бъде твърде ярко за стая от 15 m2. Да бъдеш в такава стая просто няма да е удобно.

За да разберете дали избраният полилей е подходящ за вашата стая, не забравяйте да погледнете в описанието или да попитате консултанта на магазина за зоната на осветление.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram