Как да изберем практични столчета за кола, които да пасват на всеки модел кола

столчета за кола

Забързаното ежедневие в 21 век ни притиска до толкова, че забравяме да се наслаждаваме на най-малките неща. Има определени големи събития в живота на всеки, които бележат пътя му. Важно е обаче да обръщаме внимание на всеки момент, защото той отлита прекалено бързо.

Най-явният пример за такава ситуация е отглеждането на детенце. От момента на приготовления до раждането времето като че ли е спряло, а след това започва да тече с пълна скорост. Бебенцата се променят и израстват с всеки ден, което ни навежда на мисълта, че трябва да осигурим всичко необходимо за отглеждането им своевременно.

Някои по-малки и лесни за намиране потребности са козметика, дрешки, играчки, пеленки, но други като легло, детска количка, столчетата за хранене или за кола трябва да се избират внимателно. Те са не само по-дълготрайни, но са както любимо място за мъничетата, така и верни помощници на родителите. 

столчета за кола

Когато избирате практично столче за кола , можете да се чудите между много предложения на пазара. Вече индустрията е толкова развита, че ще се изумите от безбройните модели с какви ли не възможности. От значение е, когато правите такава покупка да се съобразите с функциите и възможностите ѝ, но най-вече с нейната практичност. 

Ето и нашите съвети, на които да обърнете внимание, като избирате детско столче за кола:

  • Запознайте се със спецификите на детското столче и с тези на колата ви. При избор на столче няма как да не се съобразите с параметрите на автомобила и възможностите за прикрепване. Заложете на по-тясно столче, за да сте сигурни, че ще пасне на различни видове коли. Винаги може да ви се наложи да смените превозното средство по едни или други причини. 
  • Изберете такова столче, което може да се монтира и със системата IsoFix и с автомобилен колан. При първата система автомобилът разполага със специални точки за монтаж, които могат да бъдат универсални или полууниверсални. Този вид прикрепяне е разпространен чрез автомобилите, създадени след 2006 година, и важи за Европа. В другите континенти системите са малко по-различни. Системата за монтаж с автомобилен колан е стандартен вариант, който производителят обяснява в инструкциите към столчето. 

  • Проверете дали осигурява необходимата безопасност. Столчето е от голямо значение при градско или извънградско пътуване. То трябва освен комфорт, да носи сигурност на детето при рязко спиране или пътно транспортно произшествие. Все пак неговото телце не е добре укрепнало и постоянно претърпява промени, следователно не е устойчиво при удар или натиск. Заложете на столче с 5-точкови коланчета и странични възглавнички. 
  • Когато стане дума за безопасност, също е добре да се уверите, че отговаря на текущите стандарти.
  • Разгледайте внимателно предимствата и недостатъците на столчетата. Някои от тях за определена възраст, а други се трансформират и обхващат по-дълъг период от време. 
  • От значение е да изберете модел, който можете да почиствате лесно. Децата често стъпват върху столчето или се хранят в него, така че е задължително редовно освежаване на мястото им за пътуване. Гладките повърхности са най-лесни за почистване, заложете на тях. Друг вариант е да избере материя, която може да бъде подложена на машинно почистване като пране и други. 

Ако се съобразите дори само с част от тези съвети, то изборът ви е добър и практичен. Детското столче ще ви гарантира сигурност и спокойствие навсякъде. Пътуванията ще са приятни, независимо колко са дълги. Детското столче за кола е страхотна инвестиция. 

В сайта на Kidso.bg можете да избирате между функционални и удобни предложения, които също така изглеждат страхотно и са на достъпни цени. Доверете им се. Качеството, безопасността и много други важни фактори са ви гарантирани.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram