Как да обзаведем малък хол?

Как да обзаведем малък хол?

Когато говорим за обзавеждане на малко жилище се изправяме пред тежката задача да успеем да се сдобием със всичко, което ни е нужно и в същото време да запазим и малкото пространство, което имаме.

Малкото жилище изисква правилно и ефективно мебелиране за да не ни липсва нищо. Причината да сме изключително внимателни се дължи на факта, че дори най-нужните елементи - мебелировката, се превръщат в предизвикателство за нас. 

В основата на всеки новодомец трябва да стои на пъвро място комфорта, а не трупането на излишна мебелировка, която реално ще се окаже след време излишна.

Как да обзаведем малък хол?

Източник на изображение: pexels.com

Максималното извличане на малкото пространство си е истинско упражнение за умовете ни, а организацията на хаоса покрай мебели и уреди е огромен.

Следва предизвикателството да декорираме дома ни да преосмислим размерите на текстурата, вещите, цвета и светлината така, че да може да пресъздават илюзията за простор. Ако сме внимателни може всички тези неща да ни се отплатят. 

Обзавеждането за малки пространства е доста разнообразно и пазара се предлага всякакви варианти на интересни мебели, но все пак трябва да сме внимателни какво точно избираме. 

Има редица мебели, които са задължителни за холното помещение, но има и такива, които можем да спестим със сигурност. Едно от нещата, без които не можем е диванът.

Той е сърцето на всеки дом и когато предстои да закупим нашия е добре да обмислим хубаво, какъв ще бъде той и къде ще бъде позициониран. Правилното му поставяне в стаята, разкрива наистина потенциала на цялото обзавеждане, тъй като ролята му е решаваща за постигане на елегантен и модерен ефект в интериора. 

Холната маса може да бъде малка и компактна и да се вписва идеално в интериора. Прозрачните масички за кафе оптически заемат по-малко място и се вписват добре, когато пространството липсва.

Фотьойлите не са препоръчителни за малки помещения, тъй като заемат много място, но все пак всичко зависи от броя на членовете в семейството ни. Тяхната алтернатива са барбароните, които не заемат толкова място и са лесно преносими, което позволява честата смяна на тяхното местоположение. 

Еднокрилния гардероб за всеидневна е идеален вариант за малки помещения, тъй като не заема много място и е изключително практичен. В него можем да поберем изключително много неща, които биха създали хаус в помещението, но все пак са нужни. Разхвърляния вид на хола ще се превърне в мит. Поставянето на подходящи етажерки и рафтове са добра идея за декорация и съхранение. 

Телевизорът в хола е задължителен и няма как да се лишим от него и за да спестим още място можем спокойно да го закачим на стената.

Правилната игра на цветове е много важна за да можем оптически да направим пространството по-голямо. Някои цветове умело карат хола да изглежда достатъчно просторен и приветлив. Ето няколко интересни идеи, които спокойно можем да приложим:

Бяло - този цвят е винаги модерно решение, както преди години, така и сега. Класиката си е класика. Можем спокойно да използваме различните нюанси на бялото и да избягаме от прекалената му натрапчивост. Какъвто и цвят да добавим към бялото той ще си подхожда, което от своя страна ни дава свобода на действие при декора. 

Сиво - Този цвят е неутрален и заглушава обектите, които са прекалено ярки. Може да си позволим по-тъмни нюанси на мебелите ако заложим на сивия цвят.

Зелено - Този цвят благоприятства на зрението ни и е страхотна идея да бъде декориран с акценти от естествени елементи в нюанси на дърво, вода, цветя и камък.

Огледалото от своя страна, внася изцяло нова перспектива в интериора. С него получаваме безплатно допълнително пространство, до което обаче нямаме физически допир, но все пак го виждаме и се оглеждаме в него. То може буквално да обърка окото ни, разширявайки малкия хол, късия коридор и ниския таван в стаята. При правилното му използване, ние ще успеем положително да повлияем на интериора.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram