Как да проверите хладилника при покупка?

Хладилникът се купува за експлоатационен период от поне 10 години, така че задълбочената проверка преди покупката ще помогне да се избегнат проблеми с работата и да се открият дефекти преди плащането на стоката според хладилник цени.
Когато купуват хладилник за доставка до дома, купувачите могат да тестват уредите, като внимателно инспектират основните им компоненти. Но какво точно да погледнем и как да го тълкуваме, ще анализираме в тази статия.

Хладилникът е голям домакински уред, който може да причини много проблеми дори на опитна услуга за доставка. Следователно основната задача на новия собственик е да извърши визуална проверка за вдлъбнатини, драскотини и пукнатини по различни части на хладилници.Важно е тук да се допълни, че бюджетен вариант на качествен домакински уред е хладилник с транспортни дефекти. Въпреки дефектите, които имат, те могат да бъдат надеждни и дори много устойчиви на по-ниска цена.

Възможно ли е да извадите опаковката, за да проверите хладилника?

Да, можете и трябва. Проверката на малък хладилник е отговорност изцяло на купувача. Услугата за доставка има право да не участва в процеса на проверка или разопаковане. Всичко зависи от личното желание на превозвачите да ви помогнат в този процес.
Не подписвайте сертификата за приемане до момента на отваряне. Можете сами да извадите оригиналната опаковка, за да проверите хладилника за механични повреди. Относно защитата на правата на потребителите, имате право да откажете стоки, закупени от разстояние, по всяко време преди прехвърлянето им.

В такъв случай, трябва внимателно да отворите транспортната опаковка на мини хладилник, за да може тя да бъде възстановена в случай на повреда. Опаковката е доста деликатна точка. Тук няма категорични препоръки. По закон купувачът изобщо не е длъжен да пази опаковката. Но производителите и доставчиците изискват кутията за връщане и гаранционен ремонт. Затова отваряме кутията възможно най -внимателно.

Външна проверка на повърхността

Ако откриете вдлъбнатина или драскотина върху металния корпус на мини хладилници, това вече ще е причина да се върнете и да ги замените с друи без физически повреди.

Проверка на вътрешната част

След като се уверим, че няма видими повреди отвън, пристъпваме към проверка отвътре. Всички рафтове трябва да бъдат проверени - много от тях имат пластмасови рамки. Не трябва да има пукнатини или дефекти. След това проверяваме фиксирането на рафта - извадете го и го поставете обратно. След това трябва да проверите всички чекмеджета, странични тави за пукнатини и надрасквания. Ако има такива, сте попаднали на хладилници с транспортни дефекти.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram