Как да вземем бърз кредит без трудов договор?

Бърз кредит без трудов договор

Да вземеш бърз кредит без трудов договор може да изглежда невъзможно. В действителност, има няколко начина да получите заем, въпреки липсата на работа. В тази статия ще разгледаме изискванията, които трябва да бъдат изпълнени, преди да можете да вземете кредит. Надяваме се, че тази статия ще направи шансовете ви да получите заем без работа много по-благоприятни. Да започваме!

Изисквания за за кредит

Преди да можете да кандидатствате за заем, трябва да изпълните няколко минимални изисквания. Трябва да имате редовен източник на доходи и значителни активи, за да поддържате плащанията. Някои кредитори не разкриват своите изисквания за минимален доход, така че ще трябва да проверите дали можете сами да ги изпълните.

Как да подобрите шансовете си да получите заем без работа?

Трудно е да получите заем, когато нямате работа, но има начини да подобрите шансовете си. Въпреки че все още можете да получите заем, може да се наложи да докажете, че имате друг източник на доходи. Това например, могат да бъдат доходи по граждански договор или фрийланс ангажименти, издръжка от роднини, наеми от жилище и други. За да подобрите шансовете си за получаване на кредит без трудов договор, трябва да проучите внимателно процеса и да вземете предвид рисковете от тегленето на заем без работа.

Ако току-що сте започнали работа, то писмо-уверение от работодателя може да подобри шансовете ви да бъдете одобрени. Всяка кредитна фирма иска да знае, че дори новите служители ще бъдат надеждни и писмото от работодателя може да им покаже това. Уверете се, че плащате сметките си по кредитната си карта навреме и поддържайте ниско съотношението дълг/доход. Предоставянето на писмо от вашия работодател демонстрира вашия ангажимент както към новата ви работа, така и към обслужване на кредита.

В кои случаи да вземем кредит без трудов договор?

Когато дори един член на семейството е без работа, всички се стараят да свият разходите до минимум. Много кредитни консултанти биха ви посъветвали да не прибягвате до каквито и да е заеми и кредити, докато не получавате заплата, но в някои ситуации това е невъзможно.

  • Нужда от ремонт – Независимо дали говорим за ремонт у дома или по автомобила, тези разходи се появяват непредвидено и не търпят отлагане. Например, ако се наложи смяна на някоя част от автомобила, или протече покрива, няма как да пренебрегнете ремонта.
  • Нужда от техника – Техниката има свойството да се разваля винаги в най-неподходящия момент. И как да останете без компютър, например, когато вие работите на него, а децата готвят уроците си?
  • Медицински нужди – За съжаление, много от медицинските разходи са непосилни за средностатистическите българи, особено ако става дума за сложна операция и продължително лечение. В такива моменти, вземането на бърз кредит е добър вариант.

Винаги обмисляйте добре както нуждата от кредит, така и условията, които ви се предлагат, за да не останете изненадани.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram