Как могат да ви бъдат полезни духалките за листа?

пътека с непочистени листа

Падналите листа са изключително красиви, посипвайки градината с шарена постеля. Не всичко обаче, което е приятно за окото, е полезно за самата градина. Ако поддържате вашата морава и искате тя да изглежда добре и следващата година, то в никакъв случай не трябва да оставяте есенните листа да задушат стръкчетата трева. В случай че нямате под ръка духалка за листа, в Koledzhikov ще откриете богато разнообразие от модели, които ще ви свършат работа.

За тези от вас, тепърва запознаващи се с тези уреди за градината, нека да видим какви функции притежават и как могат да ви послужат в ежедневната работа.

Духалките използват въздушна сила, но не, за да засмукват листа, както правят листосъбирачите, а да ги издухат напред. Много от духалките за листа всъщност могат да изпълняват и двете функции, но това ще го забележите, когато си избирате уред за вашата градина. Подборът на машина никак не е труден – необходимо е само да прецените какви точно характеристики трябва да има моделът, който ще ви свърши работа.  В богатата гама има варианти, предназначени за малки площи, за професионална употреба и за по-голямо натоварване.

Интересното при духалките за листа е, че макар и да са кръстени така, те могат да почистват не само листа, ами и снежинки, прахоляк, дребни камъчета - изобщо всичко, което мощната въздушна струя може да премести.

Защо да се сдобиете с духалка за листа?

Замитането на листа с метла изисква сила и време. Всеки, който иска по-бързо и лесно да премахне листата от тротоарите, автомобилите и тревните площи, ще има полза от духалка за листа. Силният въздушен поток на уреда ще успее да помете листата изцяло и освен това ще помогне за премахването им от труднодостъпни места, включително и върху цветни лехи.

Ръчните духалки ще се справят с малки градини и могат да бъдат на батерии или захранвани с електричество. При моделите на ток обаче трябва да имате предвид, че кабелът може да ви пречи, ако в градината ви има много дървета или пък високи храсти.

дете в парка си играе с падналите непочистени листа

Професионалните модели са само с бензинови двигатели - четиритактови или двутактови, в зависимост от мощността. И двата вида имат огромна мощност и могат да почистват големи пространства, алеи, тротоари, градини и други. Четиритактовите са по-тихи и по-икономични, което е от огромно значение. Освен това професионалните духалки притежават и много силна въздушна струя. Те изхвърлят въздуха с голяма сила, което означава, че могат да премахват тежки, мокри листа и по-големи камъчета.

Една от огромните разлики между духалките за домашна употреба и тези за професионална е точно въздушната струя. Освен нейната сила обаче, при професионалните модели, може да се настройва и нейната посока. Така ако имате тесни пространства, които са трудни за достигане или пък са под ъгъл, с професионална духалка за листа ще можете ефективно да ги изчистите от листата.

Задължително трябва да обърнем внимание и на добрите страни на акумулаторните духалки, функциониращи на батерии. Те са удобни като тегло и могат да се носят на ръка. Освен това те също като моторните са много мобилни и не се ограничават от кабели. Това е огромно преимущество при по-отдалечени градини, тротоари, паркове и т.н.

Те също, подобно на моторните модели, могат да се справят с мокри листа и са изключително тихи. Стартирането им е лесно и се пускат веднага. Единственото, което трябва да бъде предвидено, е дали батериите са заредени. За непрекъсната работа препоръчваме да се снабдите с резервна батерия.

Както сами забелязвате, духалките за листа са изключително полезни уреди за двора и градината. Можете да си набавите една за домашна употреба, без да влизате в преразход, защото много от моделите са на цени в диапазона 200-500 лв. Ако още не сте го направили, си струва да разгледате опциите.

Повече информация може да намерите на koledzhikov.bg

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram