Как може да се излекува кашлицата по естествен начин?

Съществуват редица естествени средства и видове лек за кашлица, които могат да се използват за облекчаване на кашлицата и облекчаване на възпаленото гърло. Те включват куркума, майорана, мед и много други. Тези средства са не само безопасни, но и ефективни. Първата стъпка при лечението на кашлица е да се установи причината за кашлицата. Ако подозирате настинка, можете да се консултирате с лекар, който да ви предпише лекарства за лечение на състоянието.

Лечение на кашлица с природни средства

Кашлицата е естествен процес, който изчиства дразнителите и инфекциите от организма. Налични са различни средства и методи, които помагат за излекуване на кашлицата, но подходящото лечение за конкретния случай ще зависи от причината за кашлицата. Някои често срещани причини включват алергии, киселинен рефлукс и инфекции. При закупуването на помощни средства, внимавайте за техния произход и производител. Важно е да се доверявате на доказани фирми, с лицензирани права.

Лечение на кашлица с куркума

Куркумата е чудесна съставка, която може да ви помогне да излекувате кашлицата. Тя е известна със своите противовъзпалителни свойства и може да помогне в борбата с бактериите. Опитайте да направите чай с куркума, лимон и мед, за да облекчите кашлицата си. Трябва да внимавате да се уверите, че куркумата и медът са органични и не съдържат токсини. За автентична куркума и мед помислете за закупуването им от оригинални компании.

Лечение на кашлица с майорана

Можете сами да си приготвите чай от майорана у дома. Важно е обаче да се отбележи, че той може да причини натъртване и кръвотечение от носа. Тази билка съдържа куркумин, който има противовъзпалителни и антивирусни свойства. Тя отдавна се използва в аюрведичната медицина за лечение на респираторни заболявания и други болестни състояния.

Лечение на кашлица с мед

Медът има антимикробни свойства и проучванията показват, че той може да лекува кашлица при различни състояния. Той е особено ефективен при лечение на инфекции на горните дихателни пътища. Това лечение обаче не е подходящо за бебета и деца под една година. За оптимални резултати медът трябва да се приема с билков чай или топла вода.

Лечение на кашлица с костен бульон

Костният бульон има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на кашлицата. Той също така може да разреди слузта и да подпомогне имунната система. Костният бульон облекчава мускулните болки и насърчава детоксикацията. Съдържа също така и витамин С, който може да помогне за изчистване на задръстванията. Освен това съдържа съединението алицин, което помага за унищожаването на микроорганизмите, причиняващи респираторни инфекции. Отделно, в него могат да ъбдат открити антимикробни, антивирусни и противогъбични свойства.

Лечение на кашлица с масло от евкалипт

Антибактериалните свойства на евкалиптовото масло могат да бъдат ефективни при лечението на респираторни проблеми като бронхит и кашлица. Неговите антимикробни и противовъзпалителни свойства, биха могли да бъдат от полза в борбата с облекчаване на болката и мускулното напрежение. Това масло се среща често и в натуралните продукти за грижа на дихателните пътища.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram