Какъв букет да подарим на мъж?

Аранжировките с цветя не се ограничават само до дамите, а с букет може да зарадвате и някой мъж, особено ако ви е много близък. Има много варианти за мъжете, като рози или лилии, а много добра идея са и ядливите аранжировки, съдържащи например, гумени мечета или гурме кошница с подаръци. Мъжете обикновено ценят наситените цветове, така че не забравяйте да изберете цветя в тези нюанси - пастелните не са подходящи.

Гербери

Ако мислите да изпратите подарък на приятеля или съпруга си, герберите са перфектен подарък. Мъжете харесват герберите заради техния весел и щастлив характер. Това цвете цъфти целогодишно, затова е подходящо за всички поводи. Герберите се предлагат в много цветове и размери, така че със сигурност ще намерите разнообразие, което отговаря на личността на вашия човек. Независимо дали харесва червено или розово, няма как да сбъркате с това цвете!

Жените са склонни да получават цветя по-често и е вероятно да знаят как да се грижат за тях. Мъжете, от друга страна, рядко знаят как да се грижат за тях и предпочитат да получават практични подаръци. Предпочитат и вази с красиви цветя. Ако искате да изненадате мъж, помислете дали да му подарите дълготраен букет от гербери. Тези цветя са известни със своята издръжливост и няма да изискват много вода, за да изглеждат добре за дълго време.

Далии

Добра идея за мъжки букет са и далиите. Има много различни сортове, включително далии джуджета, които растат до около 30 см. Далиите се предлагат във всички цветове с изключение на синьото.

Далиите са известни със своите многослойни венчелистчета, които ги отличават във флорална композиция. Те също са идеални за изпращане на цветя на мъже, защото представляват творчество, достойнство, промяна и възход. Далиите се използват като символ на трайна обвързаност още от Викторианската епоха. Те също така означават здравословен начин на живот.

Амарилис

Ако искате да купите на мъж подарък, който ще бъде запомнен завинаги, можете да помислите дали да му изпратите букет от амарилис. Червените цветя на това растение привличат погледите и се свързват със смелост и страст. Поставен в дома на мъж, букетът от амарилис ще добави цвят и щастие в обкръжението му. Амарилисът е мъжко цвете, за което се казва, че символизира гордост, смелост и твърдост.

Дамска мантия

Билката дамска мантия е използвана за първи път през 1532 г. като украса на статуи на Дева Мария. Алхимиците събирали росата му и вярвали, че има магически лечебни свойства. Днес това е един от най-популярните видове букети за мъже, въпреки името. Това е така, заради семплия вид и неутралния зелен цвят. Това растение може да се използва самостоятелно, или да се съчетае с други цветя.

Антуриум

Мъжете оценяват красотата на цветята и антуриумите са идеални за мъжа в живота ви. Тези цветя с тропически вид нямат аромат, което ги прави идеални за подарък при специални поводи. Те представляват любов, преданост и сила. Антуриумите са чудесен избор за аранжиране на цветя, защото се нуждаят от малко поддръжка и издържат дълго време. Те също така представляват щастие, изобилие и гостоприемство. Така че, без значение какъв е поводът, подарете му букет от антуриуми!

Освен че са страхотно цвете за мъже, антуриумите са растения за късмет и могат да повишат потентността и да поддържат мъжа в добро настроение. Известно е, че това цвете привлича любовта в живота на мъжа и помага за възстановяване на изгубената потентност. Препоръчително е антуриумите да се поставят на перваза на прозореца на ярка светлина, за да могат да цъфтят в продължение на 3 години без прекъсване. Някои вярват, че ако подарите букет от антуриум на мъж, той ще поддържа любовта между вас дълги години.

Източник: https://www.top-flowers.com/c/buketi-i-aranzhirovki/buketi/