Какви торти могат да ядат веганите?

Ако сте веган, може би се чудите: "Какво мога да ям?" Не е нужно да се отказвате от любимите си сладкиши с ледена глазура. Има разнообразие от торти и бисквити, достъпни за вегани. Някои от тях се предлагат в магазините Whole Foods или Trader Joe's.

RawCakes - сурови торти

Веганските торти на RawCakes са най-новото допълнение към нарастващите вегански предложения за интересни лакомства. Тези вегански изкушения са със сладък, приятен вкус и са украсени с цветни пръски. За щастие на веган потребителите, магазинът предлага още интересни възможности на растителна основа. Такива като веган бонбони, зеленчукови торти, плодови торти и дори шоколадови торти. Може да разгледате повече за тях на този линк - сурова веган торта

Пълнозърнести

Пълнозърнестите варианти на торти за вегани, се предлагат в различни размери и вкусове. Тези торти се приготвят от оризово брашно, тръстикова захар и немодифицирано рапично олио, пресовано чрез експулверизация. В тях се използват и естествени аромати и оцветители. Още повече - те не съдържат яйца или млечни продукти. Съставките обикновено са изброени под самия сладкиш.

Oreo

Ако сте на веганска диета, можете да се насладите на вкуса на торта Oreo без млечните продукти, яйцата и месото. Тази рецепта дава възможност да се насладите на любимото си лакомство без чувство за вина. Първо пригответе тестото за тортата. Пресейте заедно брашното, какаото на прах, захарта, содата за хляб и солта. Добавете соевото мляко и екстракта от ванилия, след което разбъркайте добре. След това добавете оцет или ленени яйца, ако използвате. Разбъркайте тестото, докато стане гладко и без бучки. Разпределете тестото в две подготвени форми за торта.

Jaffa

Има много начини, по които веганите могат да се насладят на тортите Jaffa. Първо, те са без глутен. Обикновено се приготвят с безглутенова основа и не съдържат млечни продукти. В Обединеното кралство те са популярно лакомство и често се консумират вместо бисквити. Тези, които имат алергии, могат да изберат да пропуснат шоколада или да използват веганска версия на шоколадовия пълнеж.

Орео с шоколадова глазура

За да приготвите Oreo с шоколадова глазура за вегани, трябва да използвате безмлечно масло вместо обикновено масло. Можете също така да използвате ръчен миксер вместо стоящ миксер. Използвайте приставка за разбиване с балон, ако разполагате с такава. Можете също така да използвате алтернативен вид масло, например кокосово масло. За да получите богат шоколадов вкус, използвайте тъмно какао на прах. Ако не можете да намерите тъмно какао на прах, можете да използвате черно какао на прах. Друг заместител на маслото без млечни продукти е маслото на клечки.

Орео с ванилова глазура

Ако искате да направите Oreo с ванилова глазура, можете лесно да го направите без млечни продукти. Ключът е глазурата да бъде възможно най-кремообразна и гладка. За да създадете богата, кремообразна глазура, използвайте масло без млечни продукти. Разбийте го на средна степен за около две-три минути или докато стане гладко и кремообразно. След това добавете пудрата захар и я разбъркайте добре, докато придобие консистенцията на гъста глазура. Ако искате да я направите още по-мека, добавете малко бадемово мляко. След всичко това добавете натрошените бисквити Орео към глазурата.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram