Какво е специалното в часовниците Tissot?

Като луксозен швейцарски производител на часовници, Tissot произвежда часовници от 160 години и е преосмислил много класически модели, за да привлече новото поколение съвременни колекционери на часовници. Компанията предлага две различни колекции: старинна и модерна. И двете колекции са създадени, за да впечатляват, и предлагат изключително добро съотношение цена-качество. Часовници tissot са едни от лидерите на пазара, а в тази статия ще разгледаме и причините защо.

Специфичен за спорта дизайн

Ако търсите специфичен за спорта часовник, тогава имате късмет! Tissot има дългогодишна история в областта на спорта. Всъщност марката е официалният хронометър на MotoGP. Ангажиментът на компанията към спорта я вдъхновява да разработи колекция часовници T-Sport, която включва PRS 515 - елегантен часовник с безели в стил спирачен диск, лупа за дата и изключително точни кварцови механизми.
Класически пример за това е часовникът Seastar на Tissot, който се отличава с 35-милиметров корпус от жълто злато. Часовникът има три стрелки, заострени индекси и дебело куполообразно сапфирено стъкло. Това е елегантно изделие, което е създадено за вечерно носене. Часовникът Seastar на Tissot е водоустойчив до 300 метра. Също така има циферблат с името Seastar, но все пак е подходящ за спортни поводи.

Точно измерване на времето

Основана през 1880 г., Tissot е швейцарска часовникарска компания, която произвежда някои от най-популярните часовници в света. Фокусът им върху качеството и точността е довел до няколко иновации, включително T-Touch, който въвежда чувствителни на допир сапфирени кристали. Други характеристики на включват висотомер, барометър и компас. През последните години Tissot пусна на пазара нови модели, като Expert Solar и Lady Solar. Марката все още е една от най-популярната, която служи като официален хронометър на различни спортни събития и дори спонсорира отбори от Формула 1.
Което не е изненадващо, защото има дългогодишна история в областта на хорологията, като обслужва над 150 държави по света. Макар че Tissot е марка от среден клас, тя продължава да увеличава колекциите си и да привлича нови колекционери. В резултат на това си е спечелила място сред най-емблематичните швейцарски производители на часовници в света. Разнообразната ѝ колекция включва часовници за всеки вкус и бюджет.

 

Механизъм, произведен в Швейцария

Един часовник, произведен в Швейцария, трябва да бъде конструиран с механизъм, произведен в Швейцария, и да бъде сглобен и проверен в Швейцария. Въпреки че се говори, че Tissot възлага на външни изпълнители някои от производствените си процеси, компанията е взела решение да се придържа към този закон. Компанията завършва целия производствен процес в Швейцария, а повечето компоненти, използвани в швейцарските им часовници, също са швейцарски.
Освен че са швейцарски часовници, много от моделите на Tissot имат разработен бек каталог, който предлага модерни версии на класически стилове. Например моделът Tissot Visodate, който дебютира през 1953 г., има възможност за смяна на датата в полунощ. Часовникът е с оригиналното лого на компанията и емблематичен дизайн и се задвижва от механизъм, произведен в Швейцария.

Наследство от моторните спортове

Корените на компанията в света на Формула 1 са проследени до 1958 г., когато швейцарският пилот Хари Цвайфел изпраща на марката подписана снимка на своя състезателен автомобил. Това подтиква компанията да създаде първия състезателен часовник PR 516. PR 516 има гривна, вдъхновена от дупките във воланите на състезателните автомобили, и е наречен особено устойчив (PRS). Компанията е спонсорирала много състезателни отбори от Формула 1.

Именно това наследство прави марката толкова популярна. Tissot разшири присъствието си и в Холивуд, като създаде часовник с кобрандирана марка с отбора на НБА. Марката спонсорира и няколко спорта, включително Китайската баскетболна асоциация, НБА и швейцарския национален отбор по баскетбол. Редица часовници Tissot имат история и в моторните спортове. Те често се използват във филми и в тях участват известни личности, които ги носят.

 

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram