Какво е въздушен транспорт и кога имате нужда от него?

Въздушен транспорт

Въздушен транспорт е вид превоз на товари, който позволява стоките да бъдат изпратени навсякъде по света. Той е по-надежден от наземния транспорт и е по-бърз от морския транспорт. Тези услуги предлагат ниски цени и гарантиран срок на доставка. За разлика от морския транспорт, въздушният транспорт превозва стоки по график и е по-надежден.

Пратките се доставят по определен график

Въздушният транспорт е добър вариант, когато трябва да превозите големи количества продукти на множество места бързо и безопасно. Неговият зададен график ви позволява да контролирате времето, необходимо за доставяне на вашия продукт до крайната му дестинация. Той също така позволява на спедиторите да реагират бързо на промените на пазара. Например, въздушният транспорт може да помогне на фармацевтичните компании да получат чувствителни към температурата ваксини на клиенти по целия свят, или търговците на дребно могат бързо да доставят електроника с висока стойност на рафтовете на магазините.

В сравнение с морския транспорт, въздушният транспорт е по-надежден и сигурен. Повечето авиокомпании имат разписание, което трябва да следват, а въздушният товар обикновено пристига на местоназначението си навреме. Въздушният транспорт е надежден вариант за международна доставка на стоки и е един от най-надеждните видове транспорт като цяло. Над десет милиона тона товари се движат по въздуха всяка година.

Въздушен транспорт - самолет

Изборът на правилната компания за въздушен транспорт е от решаващо значение. Добрият партньор за доставка трябва да може да приспособи решение за вас и трябва да предлага глобално покритие.

По-бърз е от морския транспорт

Двата вида транспорт имат различни плюсове и минуси. И двете предлагат бърз превоз, но са ограничени до конкретни категории бизнес.

Основната разлика между въздушния и океанския товарен транспорт е времето. Въздушният транспорт не причинява огромни закъснения, за разлика от океанския транспорт, за който са нужни от четири до седем дни, за да достигне пратката до местоназначението си. За разлика от въздушния транспорт, морските товарни кораби се движат по седмични и месечни разписания. Освен това въздушният транспорт обещава по-добра предвидимост.

Въздушен транспорт - снимка

Сравнение с наземната доставка

Има два основни начина за изпращане на стоки: наземен и въздушен. Наземният транспорт обикновено отнема по-малко време и е по-евтин, докато въздушният транспорт струва повече. И двата метода използват персонал за пренасяне на товара. Един самолет се нуждае от десетки служители, докато един камион за доставка се нуждае само от един шофьор.

Докато въздушният транспорт може да се използва за вътрешни пратки, той обикновено се използва за международни пратки. Това обаче може да бъде скъпо и може да включва допълнителни такси за гориво и допълнителни съображения за тегло. Освен това международните купувачи може да трябва да плащат данъци и мита. Тези допълнителни разходи не са приемливи за много онлайн купувачи.

Въздушният транспорт е чудесен избор за фирми с ниска цена на стоките. Обикновено цената на въздушния транспорт е около 15 процента от общата стойност на пратките. Освен това е по-бързо от сухопътния транспорт и по-безопасно от транспортирането на стоки през океана. Ако теглото и размерът на пратката са малки, въздушният транспорт може да бъде по-икономичният вариант.

Ако имате нужда от международен превоз на стоки особено между Европа и САЩ, най-добрият вариант е въздушен транспорт, заради вече споменатите му предимства. За да научите повече за този вид транспорт и да получите актуална оферта, свържете се с една от най-предпочитаните спедиторски фирми в България – Карго Планет.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram