Какво трябва да знаем за бързите кредити онлайн

млада двойка преговарят за условия по кредит онлайн

Бързите онлайн кредити са вид краткосрочен заем, който ви позволява да получите пари бързо и лесно, без да стъпвате в офиса на кредитора. Въпреки че те могат да бъдат полезен финансов инструмент, важно е да разберете предимствата и рисковете, преди да решите да предприемете такава стъпка. Ето някои основни неща, които трябва да знаете за бързите кредити, за да не се превърнат те в тежест.

Преимущества на бързите кредити онлайн

  • Лихвата е фиксирана, което позволява на потребителите да изчислят с помощта на калкулатор колко точно ще се оскъпи задължението според срока на погасяване.
  • Периодът на погасяване е според предпочитанията на човек, което прави месечните вноски удобни. Например една сума от 1000 лева би могла да бъде погасена за един месец, каквато е и офертата за бърз онлайн кредит от Vivus. Подобни предложения не са рядкост, но задача на клиента е да открие най-добрите условия, които включват и оптималния период на погасяване.
  • Вече не се налага да чакате за одобрение. Бързите кредити неслучайно имат такова име. Те са прочути с бързината на отпускане. Ако сумата е малка, не се налага да представяте доказателства за регулярен доход като при потребителските кредити например. Също така понякога се случва кредитната ви история да не е от значение.
  • Онлайн кредиторите предлагат разнообразие от кредити, като изискванията варират. Шансовете да ви бъде отпуснат кредит с лош кредитен рейтинг са немалки.
  • Не се налага да ходите на място, за да получите бърз кеш. Достатъчно е просто да попълните данните си през телефона и готово. Съвсем скоро след това, ако сте одобрени, ще получите парите, за които сте кандидатствали.

Как да се уверим, че сме попаднали на надежден партньор?

Когато търсите фирма за бързи кредити онлайн, е важно да направите предварително проучване, с което да си гарантирате, че сте попаднали на правилния кредитор. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да го намерите:

  • Избягвайте фирми за кредити, които получават много отрицателни отзиви или които искат предварително плащане (преди одобрение на заема);
  • Уверете се, че отзивите са от реални потребители, но не разчитайте само на това, тъй като има начини рецензиите да бъдат фалшифицирани, а и много често, когато човек е доволен от дадена услуга, не оставя мнение;
  • На сайта на търговеца трябва да намерите информация като адрес и телефон за контакти, както и номер на регистрация в Българската Народна Банка;
  • Общите условия трябва да са изписани подробно и коректно.

Съвети за успешно вземане на кредит онлайн

Преди да изтеглите кредит, преценете дали ще можете да го изплащате. Има вероятност доходите ви да се променят по време на периода за погасяване и то не в добра посока.

Съберете цялата нужна информация относно условията за отпускане и издължаване на кредита. Сравнете я с други фирми на пазара. Това, на което трябва да наблегнете, са срока на договора, годишния процент на разходите, размера на вноските, както и общата сума за връщане. От тях най-важният показател е годишният процент на разходите.

успешно върнат онлайн кредит

След като се спрете на фирма за бързи кредити онлайн, уверете се, че тя има право да извършва такава дейност (като направите справка на сайта на БНБ). Фирмата е длъжна да ви предостави информация за тарифите и общите условия за ползването на кредити, ако им поискате такава.

Задължително изискайте писмен договор. В него трябва да бъдат упоменати всички условия и параметри, които сте договорили със заемодателя, включително такси и неустойки. Ако такъв не ви бъде предложен, по-добре изберете друга фирма кредитор.

Проверете за празни полета, ако кандидатствате на място в офис. Някои кредитори предоставят документ за подпис на потребителя, който по същество не е договор, а заявление. В него липсват важни данни като размер на лихвения процент или размер на отпусканата сума.

Не забравяйте, че имате право да се откажете от договора в рамките на 14 дни. Също така можете да погасите заема предсрочно по всяко време.

И последно, но не на последно място: уверете се, че имате основателна причина да изтеглите кредит онлайн. Причината може да бъде най-разнообразна – от повредена техника до медицински разходи за влошено здраве. Ако имате проблеми с автомобила или се налага закупуването на скъпи части, които ще разклатят финансовата ви стабилност, един бърз кредит може да се окаже отлична подкрепа. Същото важи и ако искате да повишите образователната си квалификация и да започнете нова работа.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram