Какво трябва да знаете за iPhone 13

Какво трябва да знаете за iPhone 13

Независимо дали надграждате от стария си телефон до новия iPhone 13 или обмисляте да закупите iPhone за първи път, има няколко неща, които трябва да знаете. Тази статия ще обхване важните неща, които да имате предвид преди покупка.

Камера

Какво трябва да знаете за iPhone 13 - камера

Няколко нови функции са добавени към камерата на iPhone 13. Някои от тези функции са базирани на хардуер, докато други са базирани на алгоритми с изкуствен интелект. Всички тези функции ви позволяват да подобрите вашето фотографско и видео изживяване.

Първо, приложението Камера на iPhone 13 идва с нови функции за изчислителна фотография. Тези функции интелигентно прилагат корекции към различни части от вашите снимки в реално време.

Друга функция, която е нова за iPhone, е възможността за заснемане на интервали. Тази функция може да се включва и изключва в приложението Камера. Най-новите камери разполагат и с нов нощен режим. Тези камери разполагат с по-голям сензор, който помага за заснемането на по-добри снимки при слаба светлина.

Живот на батерията

Какво трябва да знаете за iPhone 13 - живот на батерията

За щастие, Apple оборудва iPhone 13 с няколко трика, за да ви помогне да извлечете максимума от телефона си. Ако батерията ви е изтощена, можете да разгледате тези съвети, за да извлечете повече енергия от своя iPhone.

Най-добрият начин да подобрите живота на батерията на вашия iPhone е да изключите Bluetooth и Wi-Fi, когато не се използват. Това ще ви помогне да спестите живота на батерията и ще поддържате телефона си безпроблемна работа.

Също така ще искате да разгледате отблизо приложенията, които използвате. Някои от тях заемат много енергия, така че може да искате да ги изтриете.

Екран

В сравнение с iPhone 11, iPhone 13 разполага с по-усъвършенстван екран. Дисплеят на iPhone 13 има разделителна способност 2532 x 1170, което е по-високо от разделителната способност на iPhone 11 от 1334 x 750. Освен това iPhone 13 има по-висока пикова яркост от 1200 нита.

iPhone 13 разполага и с олеофобно покритие, устойчиво на пръстови отпечатъци. Освен това екранът има HDR поддръжка, която произвежда богати и живи цветове. iPhone също има постоянно включен дисплей, който показва часа, без да активирате устройството. Винаги включеният дисплей се използва и за показване на нивото на батерията.

Дисплей

Какво трябва да знаете за iPhone 13 - дисплей

Новите модели iPhone са създадени, за да осигурят издръжливо и водоустойчиво устройство, което също е ярко и предлага разширени функции.

Всеки модел има Super Retina XDR дисплей, който се простира в шасито. Тези дисплеи имат широка цветова гама, така че могат да показват богати, ярки нюанси. Всеки модел също е водоустойчив, с водещ в индустрията рейтинг IP68.

Моделите iPhone 13 също са с 10% по-бързи от предшествениците си в едноядрена производителност. Тези устройства имат и по-дълъг живот на батерията.

Моделът iPhone 13 Pro има OLED Super Retina XDR дисплей. Диагоналът на екрана е 5,42 инча. Освен това е 2532 x 1170 пиксела. Дисплеят има пикова яркост от 1200 нита. Освен това е съвместим с HDR и предлага широка цветова поддръжка.

Промени в iOS 15

Какво трябва да знаете за iPhone 13 - ios 15

Независимо дали искате да надстроите от iOS 12 или искате да запазите текущия си iPhone 13 с iOS 15, има различни промени, които можете да направите на вашето устройство. Основните промени идват под формата на нови функции. Въпреки че има някои функции, които са достъпни само за потребителите на iPhone 12 и iPhone 13, много от актуализациите са съвместими с всички iPhone.

Приложението Weather в iOS 15 е преработено и актуализирано. Новото оформление позволява повече графични показвания на данните за времето. Приложението разполага и с карта на цял екран, която показва валежите и позицията на слънцето.

iPhone 13 се предлага в редица магазини, включително и в Mobile Point – един от най-предпочитаните сайтове за мобилни телефони.

Изображения: Amazon

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram