Китано - семена за зеленчуци с високо качество и японска прецизност

Фирма Аграра е официален представител на японската фирма Китано сийдс. От години се доверяваме на техния професионализъм. Семената, които са включени в каталога им, са с изключително високо качество. Сортовете са с прекрасни вкусови характеристики, добивност и търговски вид. Устойчиви са на заболявания. 

Нашите клиенти, които вече от години се доверяват на Китано, са изключително доволни от тяхното представяне. Много производители споделят удовлетворението си, че плодовете са изравнени от първата до последната китка и няма снижаване на качеството им. Японска прецизност е най-общото мнение, което се налага за високото качество, което семената на Китано предлагат. 

Асортиментът от семена, който ще намерите при нас е богат. Китано предлагат разнообрани сортове домати, тиквички, краставици, дини, корнишони, зеле, тиквички и други. 

Доматите от сортовете Зерси и Такадо обаче безспорно са лидерите и любимците на нашите клиенти.

Домат Зерси – невероятен розов домат. Определено ще останете доволни. Плодовете му са много вкусни, плътни, с наситен розов цвят и с тънка кожица, без зелен пръстен. Достигат тегло 320 - 350 грама, непукливи. Характеризират се с много добър търговски вид и с дълга съхраняемост. Друго тяхно предимство, важно за търговците, е че са устойчиви при транспортиране. Сортът домат Зерси F1 е индетерминантен, средно ранен. Формира мощни растения, които раждат по 5-6 плода на китка. Насажденията понасят много добре стресови състояния и високи температури. Зерси F1 е подходящ за отглеждане в оранжерии и на открито. Устойчив е на Fusarium sp., Verticilium sp., TMV, нематода, листни петна и листна плесен.

Домат Такадо – също е розов домат с невероятен вкус и качество. Индетерминантен и раннозреещ. Предимствата му са много: вкусен, едър (тегло 330-350 грама), с чудесен търговски вид, устойчив на транспортиране и съхранение, без зелен пръстен. Подходящ е както за първа, така и за втора реколта. Може да се отглежда в оранжерии и на открито. Устойчиви са на Fusarium sp., Verticilium sp., TMV, Нематода, Листни петна и листна плесен.

Лидерите сред другите зеленчуци и едни от най-търсените са:

Тиквички Yazuma F1 – те ще Ви впечатлят с отличен добив и изравнени плодове. Вегетационен период 35-40 дена. Тиквичките са с правилна цилиндрична форма, със светлозелен цвят и гланцирани. Имат отличен търговски вид. Удължен период на плододаване. Наши клиенти са изключително впечатлени от факта, че Yazuma F1 има добър завръз на тиквички дори и при високи температури. Адаптират се лесно към различни климатични условия. Устойчиви са на болести и транспортиране. 

Корнишони Каминари – ако търсите хрупкави ароматни, сочни и без горчив привкус корнишони – това е Вашият избор! Каминари са ранен сорт. Плодовете са уеднаквени по размер, с бодлички, тъмнозелени на цвят. Растението формира 3-5 плода на възел с дължина 8-12 см. При прерастване запазват добрия си търговски вид и формата на плода. Сърцевината им е плътна, с малка семенна камера. Краставичките са с отлични вкусови качества, хрупкави и сочни. Освен това ще ви зарадват и с висока добивност. Подходящи са както за прясна консумация, така и за консервиране. Търговците ще са доволни от факта, че са много издръжливи на транспортиране. Устойчиви са на заболявания и могат да се отглеждат както на открито, така и в оранжерии. 

Дини Shany F1 – Изключително лесен и непретенциозен сорт за отглеждане. Дините имат продълговата форма, светлозелени ивици върху тъмнозелена кора. Сърцевината е яркочервена, плътна, сочна и много сладка. Средното тегло на плода е 10-12 кг. Периодът на узряване е 63-65 дни след пресаждането на разсада. Добре развитата листна маса защитава дините от слънчев пригор. Може да остане дълго на полето, като при това запазва своите качества непроменени. Устойчиви са на антракноза, фузариум.

Зеле Канаяма F1 - Много ранен хибрид. Вегетационен период 48-52 дни след разсаждане. Компактно растение . Зелките са кръгли, с атрактивен яркозелен цвят. Средно тегло на главата: 1-1,5 кг. Високо качество на вкуса и вътрешната структура. Отлична способност за задържане на полето, без напукване.

Каталогът на Китано ще ви предложи още много видове и сортове висококачествени семена. Нашите агрономи са на Ваше разположение за консултация относно избора, който да направите, както и всякакви въпроси относно отглеждането на културите. Предлагаме и изготвянето на схеми за подхранване, съобразени изцяло с културата, която отглеждане и нейните изисквания. 

Доверете се на опита и професионализма ни!