Кои са видовете гардероби и как да изберем подходящия?

Кои са видовете гардероби и как да изберем подходящия?

Гардеробът е важна и може да се каже неизменна част от обзавеждането на всяка спалня. По своята значимост той се нарежда след леглото. Като една от най-обемните мебели в спалнята гардеробът се препоръчва да се избере внимателно. 

Ако искате да направите правилен избор на гардероб за своята спалня, то следвайки съветите, които ще ви дадем в тази статия, лесно ще го постигнете.

В действителност изискванията по отношение на качеството, дизайна и функционалностите на мебелите за дома  са се повишили през последните, което е разбираемо. Подобренията на дизайна в мебелите не са подминали и гардеробите, които се предлагат в  повече дизайни и с повече екстри от всякога.

В момента на пазара за мебели се открива богата гама от гардероби, които се предлагат в разнообразни дизайни, както и  разнообразни функционалности.

Има три основни типа гардероби-вградени гардероби с плъзгащи врати, свободностоящи и гардеробни стаи.

Кои са видовете гардероби и как да изберем подходящия?

Източник на изображение: Pexels

Видове гардероби:

Вградени гардероби 

Вградените гардероби са едно добро решение за всяко съвременно жилище. Техният стилен дизайн и функционалност им помага да се впишат отлично в интериора на модерната спалня. 

Конструкцията на вградените гардероби се разполага по цялата площ на стената (от пода до тавана). По този начин се използва максимално пространството в помещението и се освобождава място за съхранение както над лоста за дрехи, така и в долната част на гардероба.

Основното нещо, което ги прави предпочитани на пазара, е именно фактът, че спестяват значително пространство. Тъй като са с плъзгащи се врати, които се движат по релси, вградените гардероби не изискват да има свободно място пред тях, което освобождава място за останалите мебели.

Вградените гардероби могат да се използват под формата на различни видове интериорни решения, както и са подходящи за спални помещения във всякакви размери. Те са например отлична опция за запълване на неизползваеми стайни ниши, което внася едновременно практичност и елегантност в интериора на спалнята.

При този тип гардероби разполагаме с опция за избор на индивидуален дизайн на самия гардероб, както и разположение на гардероба.

Кои са видовете гардероби и как да изберем подходящия?

Източник на изображение: Pexels

И не на последно вградените гардероби на пазара се предлагат в разнообразие от покрития и нюанси, което ни улеснява в задачата да ги съчетаем с различните мебели в спалнята.

Недостатък на вградените гардероби е високата им цена, както и по-сложният им и отнемащ време монтаж и пройзводство. Преместването на вече веднъж монтиран вграден гардероб би било трудна задача в случай, че искате да правите ремонт.

Свободностоящи гардероби 

Едно от предимствата на свободностоящите гардероби е, че са мобилни и могат да се преместят лесно на различни места в помещението, а дори в друго жилище. Гардеробите от този тип могат да се открият в различни размери. 

Кои са видовете гардероби и как да изберем подходящия?

Източник на изображение: Pexels

Недостатъкът им е, че не предоставят много място за съхранение, като това може да бъде проблем дори и при моделите в най-големи размери. Също така,  ако искате да имате свободностоящ гардероб, то трябва да предвидите пред него да има достатъчно място за удобно отваряне на вратите.  

Свободностоящите гардероби се изработват от различни материали като дърво, дървени плоскости, PVC плоскости и други.Те се предлагат на достъпни цени и са налични в разнообразие от дизайни и размери. Според размерите на вашето помещение можете да избирате от ъглови, двукрилни, трикрилни, четирикрилни модели свободностоящи гардероби.

Кои са видовете гардероби и как да изберем подходящия?

Източник на изображение: Pexels

Гардеробни стаи

Ако разполагате с допълнително помещение близо до спалнята, например килер или стая с малки размери, което не е още обзаведено, а нямате достатъчно място за съхранение на дрехите и спалното бельо, то в такъв случай оптимално решение за вас са гардеробните стаи.  

Гардеробна стая може лесно да бъде изградена и в самата стая, където се намира спалнята, като за целта се използват плъзгащи се врати. 

Гардеробните стаи са оборудвани с всичко необходимо за съхранението на дрехи, обувки и спално бельо закачалки, рафтове, шкафове, които са разположени на всички страни на гардеробната стая.

Те са едно гъвкаво решение за хората, които са големи модни почитатели и  искат да имат удобно и просторно място за съхранение на любимите си колекции и дрехи и обувки.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram