Коя е най-здравословната торта за ядене?

Тортата е чудесна храна за празнуване на всеки повод. Има много различни видове, от които да избирате. Най-добрият избор е този с ниско съдържание на мазнини, захар и калории. Една такава алтернативна торта, може да бъде - веган торта. Ябълка и немска шоколадова торта са други примери. Тортата с моркови е друг добър избор. Можете също да направите своя собствена.

Торта от моркови

Тортата от моркови има много ползи за здравето, включително подобряване на зрението, подобряване на храносмилането и подсилване на имунната система. Освен това е чудесен източник на калций, който помага за поддържането на здрави кости и зъби. И благодарение на своите богати на хранителни вещества съставки, включително бета-каротин, фибри и витамини А, С и Е, тортата от моркови е чудесен вариант за хора, които търсят здравословен десерт.

Ябълков сладкиш

Ябълковият сладкиш е един от най-здравословните сладкиши, които можете да ядете. Това е нискокалоричен сладкиш, приготвен от ябълки, яйца и брашно. Ябълковият сладкиш също е с много ниско съдържание на мазнини. Приготвя се много лесно и не изисква много съставки. Може да се приготви в микровълнова фурна или фурна и трябва да се пече на около 180C или 355F. Когато правите ябълков сладкиш, не забравяйте да използвате тънки резени ябълки. Това ще помогне на тортата да има нежни слоеве.

Немска шоколадова торта

Немската шоколадова торта има богата, кадифена текстура и пълнеж от кокосови орехи. Тортата има наситен шоколадов вкус, но не е много сладка. Освен това е много забавно за приготвяне, със своите влажни шоколадови слоеве и забавна текстура.

Кокосова торта

Кокосовата торта е една от най-здравословните торти, които можете да ядете. Тази торта е пълна с кокос и е глазирана с крема сирене. Приготвя се, като се правят три кори торта и се слага един слой кокос върху другия. След като слоевете се сглобят, горният слой се покрива с глазура. След като тортата е готова може да се съхранява около ден на стайна температура или 3 дни в хладилник. Когато искате да го сервирате, първо го охладете до стайна температура.

Тиквена торта

Тиквата е здравословна и евтина съставка, която може да се използва по много начини за приготвяне на торта. Поддържа тортата влажна и съдържа витамини и минерали. Тази торта се прави без олио или масло и съдържа само около 180 калории на порция. Също така е естествено без глутен и веган, а рецептата изисква само една купа съставки. Това е лек и сладък сладкиш с лек вкус на тиква. Често се сервира с глазура от крема сирене за допълнителна пикантност.

Ананасова торта без захар

Ако търсите вкусна и здравословна торта, за да задоволите желанието си за сладко, можете да опитате рецепта за торта с ананас без захар. Съставките, използвани за направата на този десерт са напълно здравословни и ще задоволят желанието ви за сладко. Тези рецепти могат да бъдат направени и без глутен.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram