Многобройни забавления и обучения в международен детски лагер

детски лагер

Колко вълнуваща може да бъде ваканцията на детето в голяма степен зависи от родителите. А какво искат те? Детето да е здраво, да се забавлява и да учи. Най-добре е да се намери начин полезните и приятните неща да се съчетават и това е реално осъществимо. 

 

Многобройни забавления и обучения предлага международният детски лагер Лъки Кидс в Банско, което прави ваканцията на всяко дете наистина незабравима.

детски лагер

Спорт, игри и забавления на открито

 

В езиковия лагер Лъки Кидс всеки ден на детето ви ще бъде запомнящ се и различен от предишния. Програмата комбинира много дейности в една ваканция – туризъм и пикници, спортни занимания, ролеви игри, колоездене и конна езда, рисуване, танци и други активности. 

В планината има перфектни условия за здравословни занимания и многобройни забавления – красива природа, чист въздух и отлична база. Лагерът се провежда в гостоприемната обстановка на апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Забавлявайки се детето може да придобие нови умения и полезни навици. Допълнителен бонус е, че играейки със свои връстници може да учи английски език и да намери нови приятели. В модерния езиков лагер, който е организиран в съответствие със световните стандарти, приемат деца от 5 до 15 години. 

Програмата на лагера предвижда всекидневни активности на открито. Вълнуващо приключение за малчуганите е първата им среща с конете и уроците по езда. Според специалистите, освен че предизвиква много емоции и укрепва физиката, язденето има много положително влияние и върху детската психика.

Децата могат да играят футбол, федербал и волейбол, а радост за най-малките е пускането на цветни хвърчила. Пикниците и преходите по живописните планински маршрути са очаквани с нетърпение и сплотяват лагерниците. Малчуганите могат да получат първите си уроци по планинско колоездене, а велосипедите са осигурени от лагера. 

Ново преживяване за повечето деца е спортната игра пейнтбол. При нея децата се целят с цветни топчета под надзора на опитни инструктори и при спазване на строги мерки за безопасност. 

Водните забавления са част от спортната програма в лагера. Часовете за плуване в СПА центъра на Лъки Банско са сред любимите занимания на лагерниците. Водата в био басейните е приятно топла и се пречиства по иновативна безхлорна технология. За укрепване на здравето помагат също приключенските душове и солната стая за халотерапия.

Децата научават чужд език, докато играят

По време на престоя в ЛъкиКидс лагерниците учат английски докато играят и придобиват и други полезни умения. Интерактивното обучение се провежда по най-високите световни стандарти. Уроците протичат в приятелска среда под формата на игри и интересни занимания. В ЛъкиКидс приемат всички желаещи деца, независимо от тяхното ниво на владеене на езика. 

Лагерниците учат английски в модерно оборудвани интерактивни зали, в които като фон звучи приятна класическа музика. Преподавателите се стараят всяко дете да бъде стимулирано да развива своите интереси и да покаже индивидуалните си способности.

В лагера се прилагат модерни и ефективни системи за преподаване като популярните по света Монтесори, Слънчева педагогика и сугестопедия. В дневната програма са заложени 4 часа интерактивно обучение по английски. Много ефективно и мотивиращо за участниците е проектното обучение, което спомага за бързо и комплексно научаване на езика. 

 

При увлекателната работа по проектите децата, освен по английски, придобиват познания и в различни други области. Сред предлаганите теми са Седемте чудеса на света, Космически забивки, Игри и Мултинационалности, а за лагерниците от всяко ниво по английски има зададена подтема. 

 

Сред вариантите в сферата на мултинационалностите са: езиците, които говори светът, произходът на расите, традициите в Европейския съюз, националните облекла и др. Полезен резултат от проектните задания са не само научените нови неща, а и уменията за работа в екип и подготвянето на презентации. 

Най-приятният момент от учебната седмица е изнасянето на уроците сред уникалната природа на Родопите . Седнали около дървени маси или направо на постелки на земята лагерниците правят преговор на наученото през последните дни. Остава време и за творчество, като децата сами правят красиви изделия от природни и рециклирани материали.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram