Няколко причини защо да се запишете да танцувате бели денс

уверена млада жена

Много хора си обещават, че с настъпването на новата година ще започнат да тренират и ще влязат във форма. Малко след първите дни на януари, тези обещания са напълно забравени. Ако и вие сте от тези хора, днес ще ви разкажем за един малко по-различен начин да влезете във форма, без да се налага да ходите във фитнес. Уроци по бели денс танци с VioletaOrientalDance ще ви помогнат да си изпълните новогодишното обещание, да придобиете ударна доза самочувствие и най-вероятно да разкриете неочаквани страни от себе си. Ще ви изброим няколко причини защо си струва да се научите да танцувате бели денс танци.

За кого са подходящи бели денс танците?

Този вид танци са подходящи и за мъже и за жени. Много добре се отразяват на дами, които по една или друга причина са загубили доброто си самочувствие. Това често се случва по време на менопаузата или през други тежки моменти. Хората лесно губят мотивация да се грижат за телата си и съответно самочувствието им започва да намалява. Освен това по време на менопаузата някои органи могат да бъдат засегнати от хормонални промени. Бели денс танците ще подобрят кръвообращението и дамите ще се усещат с по-добър тонус. Така по-лесно ще преминат през този етап от живота си.

Съществуват много дами, които искат да са в добра форма, но не обичат фитнес залите. Бели денс танците увличат и по някакъв начин естествената реакция на всички е да разклатят бедра и рамене. Много вероятно е след час-два в залата за танци и дори да имате мускулна треска на корема, без да разберете как сте си я причинили. Усещането за по-добро самочувствие идва от една страна от физическото натоварване, от друга - от естеството на движенията.

Защо да танцуваме бели денс?

Много дами отчитат подобряване на женствеността си, веднага след като са започнали уроците по бели денс. Ето, кои са причините:

 • Средно ниво на тренировка, но с постоянно натоварване;
 • Женствени движения;
 • Красиви костюми в искрящи и свежи цветове;
 • Подходяща тренировка за хора с травми на крайниците;
 • Съществуват много различни вариации на бели денс (с реквизити, комбинации с други форми на танци и стилове. Винаги има нещо ново за откриване, за научаване и за доразвиване;
 • Освобождава от стреса и от психическото напрежение;
 • Прекрасна подкрепяща среда в часовете и репетициите;
 • По време на танците се изпитва прилив на енергия;
 • Дефинира се талията по начин, по който трудно ще бъде постигнат във фитнеса;
 • Развива увереност за танцуване пред други хора;
 • Развива увереност в собствените възможности и в движенията на тялото;

На база на всички тези неща, няма как дамата да не се усети по-уверена и в ежедневния си живот. Не са малко жените, които не успяват да водят добра комуникация, заради твърде много свенливост. Бели денс макар и танцово изкуство допринася в много повече аспекти от живота на танцуващите го.

ползи от бели денс танца

Как танците помагат за доброто настроение?

Има редица проучвания, които доказват, че физическите упражнения подобряват отделянето на ендорфин в мозъка. При танцуването на бели денс обаче този ефект е умножен по няколко пъти, заради естеството му. Повечето хора свързват този вид танци само с движенията на таза, истината е обаче, че той е колкото танцуване с таза, толкова и с останалите части на тялото. По време на бели денс много дами започват да се усещат сигурни в това, което правят с телата си, подобрява се стойката, която от своя страна веднага подобрява походката. Виждали ли сте танцьорка, която няма грациозна походка? Това е почти невъзможно, защото елегантността се предава във всеки един аспект от живота на танцуващите.

Статията е предоставена от: Violeta Oriental Dance

Web: https://violetaorientaldance.com/

Тел: 089 820 4147

Адрес: гр. София, ул. Крум Попов 58, 1421 ж.к. Лозенец

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram