Опаковки и кутии от велпапе - какво не знаем за тях?

Няма как никога да не сте попадали на кутия от велпапе. Почти всяка пратка и стока е поставена в опаковка от този материал. Във фирми, като Dimeko се изработва голямо разнообразие от опаковки и кутии от велпапе, които служат за най-разнообразни цели, включително и като част от маркетинговите кампании и продуктовите политики на брандовете. Какво представляват обаче кутиите от велпапе и за какво се използват? Каква всъщност е разликата между обикновения картон и велпапето? На тези въпроси и на още няколко ще отговорим по-долу, така че четете внимателно. Нека да започваме.

Картон или велпапе?

Картонът е всъщност дебела хартия. Благодарение на лесната му обработка се използва за опаковки на продукти и за структурна опора за по-леки от него елементи, например стелаж за козметика. Освен това от картон ще откриете изработени тефтери, вложки и др.

Ако някога сте продавали или купували нещо, най-вероятно знаете, че продуктите рядко се изпращат в нещо друго освен картонени кутии. Недостатъкът е, че картонът осигурява сравнително ниска защита. До някаква степен, това се поправя, като се сложи продуктът и в допълнителна опаковка.

Кутиите от велпапе пък се състоят от няколко слоя материал, а не само от един лист като картон. Най-често една кутия от велпапе има три слоя материал. Трите слоя велпапе включват вътрешна облицовка, външна облицовка и набраздена среда. Велпапето е устойчив и лек материал. Опаковките и кутиите от велпапе остават непокътнати, дори когато са изложени на удари, влага и резки температурни промени. Естествено, нито един материал не е неразрушим, ако бъде подложен на продължителна влага или продължителни удари, но велпапето е с по-високо ниво на устойчивост спрямо обикновения картон.

Какви са предимствата на кутиите от велпапе?

Възможността за персонализиране

По този начин, всяка една опаковка или кашон се превръща в маркетингов инструмент за търговеца. Благодарение на велпапето е възможно да проектирате персонализирано решение за опаковане спрямо вашите предпочитания, фирмени цветове и дизайн.

кашон от велпапе опаковка

Повишено удовлетворение на клиентите

Искате да задоволите клиентите си? Осигурете им приятно изживяване при разопаковането на вашите стоки. Създаването на приятно изживяване при разопаковане е особено важно за компаниите за електронна търговия, тъй като те нямат „присъствие на рафтове“. Търговците на дребно се възползват от излагането на стоката си, докато търгуващите онлайн трябва по някакъв различен начин да оставят трайно впечатление в клиента си.

Екологичност

Опаковките и кутиите от велпапе могат да окажат влияние върху планетата и върху вашия бизнес с електронната търговия. Един от най-важните фактори за растежа и успеха на вашия бизнес е способността ви да установите силна връзка с клиентите си. През последните години клиентите започват да ценят екологично чисти опаковки и продукти. Велпапето дава възможност, те да оценят и вашите стоки като екологични.

Ефективност на разходите

Велпапето осигурява всички тези предимства, които изброихме по-горе, а също така е и рентабилна опция за опаковане. Причините са две - устойчивостта на материала и способността му да бъде рециклиран. Той не само е рентабилен, но и може да ви помогне да увеличите продажбите си.

Как се прави велпапе?

Този материал се изработва предимно от дървен материал, който е възобновяем ресурс. Възстановява се близо 90% от велпапето по света и от него се правят нови рециклирани опаковки и кутии. Самото рециклиране включва уплътняване и балиране. След това тези бали се прехвърлят в хартиена фабрика, където се разграждат и вкарват в голяма машина, наподобяваща блендер. Посредством вода и бъркане се образува каша, която се излива върху голяма решетка. Водата се оттича и остават само влакната, които минават през ролка, за допълнително изцеждане. Влакното минава през сушилня и се оформят ролки, от които после се режат парчета. Всяко парче минава процес на гофриране и се превръща в опаковка или кутия. Процесът не е никак сложен, а благодарение на него се пестят тонове картон и се произвеждат екологични опаковки.

За връзка с Димеко:

Адрес: ул. „Земеделска“ 45, 1331 Република, София, България

Телефон: 359 898 667790