Пълен или празен несесер за училище – кое да изберем?

След раницата най-важната покупка от списъка за пазаруване преди 15 септември несъмнено е несесерът за училище. Той е незаменим помощник в организацията на хилядите моливи, химикалки и дребни принадлежности. А именно това опазва раницата от нараняване и повреди. 

Но също както при пазаруването за раница има много, за което родителят трябва да помисли, пазаруването за несесер е изпълнено с не по-малко на брой избори. Каква форма е най-подходяща? Какъв дизайн да изберем? С едно, две или три отделения? Най-важен сред всички въпроси обаче остава този дали несесерът да бъде пълен, или празен. 

И двата варианта са подходящи, но и двата варианта се открояват с негативи и с позитиви. Затова как да направим най-подходящия избор за ученика? В тази статия споделяме основните разлики между двата вида несесера и това, което трябва да знаеш за тях, за да направиш информирано решение. 

Празен несесер – ползи и негативи

Едва през последните години пълните несесери добиха популярност сред децата и техните родители. Но днес не по-малко от преди се търсят празните несесери, а причината за това е ясна – те се открояват с немалко позитиви. 

На първо място сред тях е разнообразието. Празните несесери все още се произвеждат повече от пълните и в най-различни шарки и дизайни. Лесно могат да се открият празни несесери, които носят облика на любими приказни герои на децата. Същевременно родителите имат възможност да изберат изчистен модел, който, ако е изработен от качествени материали, детето ще може да използва години наред – дори когато вкусът му се промени. 

Пълен или празен несесер за училище – кое да изберем?

 

Празните несесери се срещат и в много различни форми. Могат да се открият традиционните правоъгълни, елипсовидни, овални или пък нестандартните несесери с 3D или друга причудлива форма. 

Още една точка в полза на празните несесери е, че те са… празни. А това означава, че позволяват да бъдат напълнени по начина, по който родителят прецени или детето поиска. С празния несесер можеш да избереш кои брандове химикалки, моливи и чертожни инструменти да използва ученикът. По този начин те са и по-подходящ избор за порасналите деца, които вече са си набавили част от нужните материали, но търсят ново средство за тяхното съхранение. 

Пълен или празен несесер за училище – кое да изберем?

Но именно нуждата от допълнителен подбор на материалите е основният негатив на празния несесер. Често той означава по-висока сметка при пазаруването и повече усилие. 

Пълен несесер – ползи и негативи 

Вече споменахме, че пълните несесери се радват на голяма популярност през последните години. На какво се дължи това? Този тип несесери са особено подходящи за родителите, които търсят възможност да спестят по време на подготовката за училище. А с тях спестяваме както средства, така и време.

Пълните несесери се продават с всички необходими пособия и пишещи средства за един ученик. Разноцветни флумастери, моливи и пастели, по няколко химикала и молива, подходяща ножичка, гума, острилка и линийка – всичко това попада сред обичайното съдържание на пълния несесер и моментално отпада от списъка за пазаруване. Продуктите, които попадат в един такъв типичен комплект, са подбрани така че да са максимално полезни на децата и на техните родители, затова рядко се налага допълнително закупуване на принадлежности извън тези, които попадат в несесера. Така пазаруването става значително по-изгодно, но и лесно и бързо. 

Пълен или празен несесер за училище – кое да изберем?

А същевременно децата обичат да се хвалят на съучениците си със своите пълни несесери. И има защо – много марки предлагат цялостни колекции продукти за училище, които позволяват лесно съчетаване между раницата и несесера, а немалко от предлаганите несесери са пълни. 

Негативът на този тип несесери обаче е липсата на възможност за персонализация както и тяхната стандартна форма. Повечето пълни несесери са обемни и правоъгълни, за да поберат възможно най-много продукти. Но същевременно именно така те заемат немалко място в ученическата раница. 

Кой тип несесер предпочита ученикът у дома?