Положителната настройка привлича положителни неща в живота ни!

Shot of pleased shy female tourist looks happily down, wears summer hat and bathing suit, poses against blue ocean view, recreats during hot summer weather outdoor. People and recreation concept

Положителната настройка на един човек към живота е необятен океан изпълнен с положителни емоции. Навярно не ви се вярва, че съвсем реално положителното ви мислене, поражда у вас положителни емоции, в следствие на които ви се случват положителни неща. Има една много стара и вярна българска поговорка – каквото почукало, такова се обадило. Е, тя важи в пълна сила за живота, живеенето, мирогледа и мислите, и чувствата ни въобще. Ако сте човек, който не вярва в предопределението, съдбата и шанса, то тогава повярвайте на народната мъдрост. В този живот, нашият, единственият и неповторимият, каквото сами си направим и повикаме, това ще си жънем за в бъдеще!

Положителната настройка да усетиш слънчевия лъч, да докоснеш крехкото цвете и да целунеш главицата на детето си е незаменимо удовлетворение. Ние хората много рядко в едни краткотрайни мигове на откровение си признаваме това и го допускаме до сърцата си, но мигновено отново се потапяме в сивотата на делника донякъде умишлено и по навик! Положителното ни цялостно оформяне, като един по-ведър, по-разбиращ и по-всеотдаен, и не търсещ отплата индивид е в много насоки.

В това оформяне се включва мисълта, усещането, възприятието и осезанието от живота и живеенето му. Сами по себе си насладата от храната, от слънцето, от любовта, от болката дори, като по-имагинерни понятия е наслада и то положителна, която сме длъжни и трябва да си подарим, за да живеем наистина, за да сме пълноценни!
Положителната настройка определено е философия на живот и трябва да бъде следвана упорито, за да привличаме доброто и положителното в живота си. Тя не е нито физичен, нито химичен закон, но съдържанието й за човечеството е много по-определящо от, които и да било закон, бил той писан и неписан. Затова следващият път преди да се намръщите на времето, на обстоятелствата и на живота си – помислете първо дали той не е такъв, защото вие сте го направили такъв и единствено вие сте отговорни за положението си, а не съдбата, нито късмета, нито пък хората заобикалящи ви.

Голямата истина на положителната настройка в живота е да даваш и да раздаваш повече, без да очакваш отплата – само и единствено тогава ще получаваш наистина и ще бъдеш истински щастлив. Да знаем, че не трябва да съдим другите, не трябва да съветваме и да даваме посока и тон в живота на останалите, не трябва да сме мрачни и злобни, но все пак сме такива. И като такива привличаме на своя страна това в живота си! Мъдростта на народа е велика и наистина – каквото посееш, това и ще пожънеш! Посейте семето на положителното и жънете положителните му класове цял един живот.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram