Прилики и разлики между чисто и стерлингово сребро

Среброто се предлага в различни форми. Чистото сребро е най-разпространеният тип, въпреки че не се използва често в бижутата. Има ниво на чистота от 99,9% и съдържа малко мед, но е по-рядко срещано от стерлинговото сребро. Освен това потъмнява по-малко от стерлинга. Вижте кои са другите видове сребро, които се ползват бижутерията.

Чисто сребро

Среброто е издръжлив и многофункционален метал, който се използва в бижутата от векове. Освен това е ковък и следователно може да се оформя в красиви бижута. През последните години среброто се превърна в популярен метал за производителите и колекционерите на бижута. Това е естествен елемент и се добива в Австралия, Боливия и Мексико. Може да бъде създаден и изкуствено от учени.

Изящните сребърни бижута са най-близки до чистото сребро. Съдържа 99,9% сребро и поради това има по-висок блясък и сияние. Но също така е по-крехък и податлив на вдлъбнатини и драскотини. Ето защо естественото сребро се използват предимно за фини бижута.

Чисто сребро

Сребро проба 925

Сребро 925, познато още като стерлингово сребро, е най-разпространеният материал за изработка на сребърни бижута. Материалът се състои от 92,5% чисто сребро, съчетано със 7,5% мед, никел или други метали.

Истинските бижута от сребро 925 разполагат със специален печат, който гарантира състава им. Освен това, реномираните сребърни бижутерии предлагат сертификат и гаранция за своите бижута, което е ориентир за качество.

Чистото сребро е много меко, което го прави трудно за използване за създаване на фини и елегантни сребърни бижута. Освен това, сребърната нишка не е толкова издръжлива именно заради мекотата. Това налага добавянето на различни примеси към среброто, за да бъде годно за производство на бижута.

Прилики и разлики между чисто и стерлингово сребро - проба 925

Разликите между чисто и стерлингово сребро

Както вече споменахме, чистото сребро се състои изцяло от благородния метал, докато среброто 925 има различни примеси. Съвсем естествено, това означава, че чистото сребро е на по-висока цена от стерлинговото. В допълнение, вече обсъдихме, че среброто 925 е много по-подходящо за изработка на бижута. На практика, при чистото сребро получавате по-неиздръжливо бижу на по-висока цена. Ето защо, стерлинговото сребро е много по-предпочитано.

Предимства на стерлинговото сребро за бижута

Среброто проба 925 е изключително издръжливо и с негова помощ могат да се изработват както фини и нежни, така и масивни и по-груби пръстени, гривни, синджири, колиета, обеци, брошки и още много видове бижута. Този материал издържа на различни температури, въпреки, че не се препоръчва да се излага често и продължително на слънце.

Не на последно място, се почиства изключително лесно. Единственото, което ви е необходимо, е мека кърпа, с която да избършете бижуто. Не използвайте агресивни почистващи продукти, не натискайте и не търкайте интензивно.

Ако среброто 925 е любимият ви материал, доверете се на един от лидерите в производството на уникални сребърни бижута – My Silver. Те ще ви осигурят качество и съвършен вид!