Съвети при избора на битумни керемиди

Има много съвети и хитрини при избора на битумни керемиди. Това обаче не бива да се превръща в сложен и объркващ процес, както може да ви изглежда в началото. В допълнение към съветите, които сигурно сами вече знаете, ви предлагаме да си направите още няколко бележки в това отношение. Името на компанията не винаги показва, че този продукт заслужава да бъде закупен. Важно е да изберете материал, който отговаря на важните за вас характеристики. Битумните керемиди с най-високо качество не винаги могат да бъдат правилния избор: изберете това, което ви трябва и е целесъобразно за парите и изключително подходящо по отношение на техническите си свойства. Например, трябва ли да купувате скъпи трислойни битумни кермеиди? Или е достатъчно за вас да имате един слой, монтиран според всички правила? Когато правите окончателния си избор, вие се ръководите от факта, че цветовата схема на битумните плочки ще се промени донякъде с течение на времето, тъй като повърхностният слой от естествени материали, подобно на всеки естествен компонент, променя цвета си под въздействието на вятър, вода и слънчева светлина. Въпреки че в това има особен чар може доста да ви обърка. Изборът на битумни керемиди може, разбира се, да бъде поверен на специалистите и дизайнерите, които имат дългогодишен опит в подреждането на покриви, включително на такива с битумни керемиди. Определено си струва да оставите окончателното решение, основано на мнението на професионалните строители.

Предимства на мекия покрив

ПРАКТИЧЕН: Ниското тегло на мекия покрив улеснява доставката и монтажа му. Гъвкава текстура и малък размер на листовете ви позволява да полагате материала върху всякакви покриви, включително сложни форми - плоски и с наклон над 11 °. При ремонт на стари покриви не се изисква демонтиране на съществуващите покрития. Меките покриви, цените на които са достъпни за широк кръг потребители, са устойчиви на влага, поради което не изискват допълнителна хидроизолация. Има добра звукоизолация - абсорбира шума по време на дъжд, градушка и др. Полагането на мек покрив се извършва върху лепилен слой и не изисква специални инструменти. Повече от 200 нюанса и форми в гамата ви позволяват да изберете гъвкави битумни керемиди, които точно отговарят на всеки архитектурен ансамбъл.

НАДЕЖДЕН: Срокът на експлоатация на мек покрив е 40-50 години. Не е обект на корозия, процеси на гниене и образуване на мухъл, гъбички и други микроорганизми. Не натрупва статично електричество. Не се срутва под въздействието на силни пориви на вятъра. Издържа на резки температурни промени в диапазона от -55 ° С - + 110 ° С, поради което е подходящ за монтаж във всяка климатична зона. Не избледнява значително на слънце. Предотвратява падането на лавинен сняг.

ДОХОДНА: Не изисква допълнителна поддръжка, боядисване и др. Не се нуждае от основен ремонт: всякакви повреди се елиминират чрез подмяна на отделни листове меки плочки. Цената на битумните керемиди е много по-достъпна в сравнение с останалите.

Източник: https://armormat.com/bitumni-keremidi/

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram