Съвети за монтиране и използване на автобокс за автомобил

Съвети за монтиране и използване на автобокс за автомобил

Автобокс за покрива на автомобила е специално приспособление, което ви позволява да съхранявате различен багаж. Преди да купите такъв тип багажник, трябва да се уверите, че пасва стабилно. Ето някои съвети за правилното му поставяне и монтиране. Проверете всички тези точки, за да гарантирате безопасността на вашия товар. Правилното прилягане ще гарантира, че товарът ви няма да се размести или падне.

Безопасност

Що се отнася до използването на автобокс за покрива на автомобила, водачите трябва да бъдат внимателни. Въпреки че някои шофьори ги използват отговорно, има други, които не поставят своята безопасност на първо място. Важно е да знаете правилната височина на вашия автомобил, преди да монтирате автобокс. За да направите това, измерете височината на колата с дълга пръчка и я запишете на лист хартия. Този запис ще бъде полезен, ако искате да влезете в паркинг, където има ограничение на височината.

Съвети за монтиране и използване на автобокс за автомобил - безопасност

Друг фактор, който трябва да имате предвид, е теглото на предметите, които съхранявате в автобокса. Ако товарът е твърде тежък, рискувате да го повредите и да създадете проблеми. Също така, ако багажникът на покрива не е правилно монтиран, той може да се разхлаби, докато шофирате. Лошо монтирано съоръжение също е по-вероятно да ръждясва с течение на времето. Добър начин за предотвратяване на ръжда е да нанесете медна грес върху монтажния хардуер и хардуера на стелажа. И накрая, не забравяйте да следвате инструкциите на производителя за багажника за покрива на вашия автомобил.

Монтаж

Има два вида крепежни елементи за автобокс на покрива: тръбни и скоби. Първият тип е предназначен за захващане към покрива на вашия автомобил. Вторият е болт, който пасва през алуминиева плоча под V-образната щанга. В зависимост от модела на вашия автомобил, те са универсални или специфични за вашия автомобил.

За да поставите багажник на покрива, ще трябва да почистите покрива и да свържете напречните греди към кулите. След това подравнете прътите и затегнете скобите. След като бъдат закрепени, ще трябва да проверите дали стелажите са стабилни. Уверете се, че скобите пасват равномерно и че са прави. Ще трябва да повторите процедурата няколко пъти.

Поставяне

Поставянето на багажници за покрива на автомобила изисква много внимание. За да сте сигурни, че стелажите са монтирани правилно, първо трябва да тествате теглото на вашия товар. Опитайте се да използвате стандартно тегло за пътуване, като например куфари, риболовни принадлежности и охладители. След това карайте по чиста улица, за да видите как колата ви се справя под тежестта на товара ви. Ако забележите, че колата ви се дърпа на една страна, багажникът може да е твърде тежък за автомобила. Освен това е важно да следвате инструкциите на производителя, когато инсталирате стелажите.

Съвети за монтиране и използване на автобокс за автомобил - поставяне

След като сте монтирали багажниците на покрива на автомобила, трябва внимателно да почистите покрива на вашия автомобил. Мръсният покрив може да попречи на процеса на инсталиране, като добави слой мръсотия върху винтовете и направи монтажната кула по-малко лепкава. Това може да доведе до разхлабване на стелажите с течение на времето.

Проверка

Ако обмисляте да инсталирате багажник на покрива на колата си, трябва да сте сигурни, че е безопасен за вашия автомобил. Най-добрият начин да се уверите, че е безопасно е да го използвате правилно. Това е особено важно, ако планирате да носите обемисти предмети. Ако не сте сигурни как да заредите правилно стелажа, помислете дали да не помолите някого за помощ. Освен това имайте предвид, че допълнителната височина на багажника на покрива може да повреди боята ви, ако не е достатъчно сигурна.

Преди да купите автобокс, проверете инструкциите на производителя. Много релсови системи твърдят, че са лесни за инсталиране. Експертите по монтажа обаче препоръчват да не извършвате инсталация „направи си сам“, тъй като грешките по време на процеса могат да повредят колата ви. За щастие, някои сервизи и магазини за спортни стоки предлагат монтажни услуги. Производителите и представителствата също предлагат тази услуга.

Съвети за монтиране и използване на автобокс за автомобил - проверка

Поддръжка

Поддръжката на автобокс за покрива на автомобила е решаваща част от запазването му. Трябва да го почиствате редовно и винаги да се уверявате, че повърхността е суха, преди да го монтирате. Трябва също така да смажете болтовете и винтовете, за да не се повредят лесно. Освен това трябва да проверите ключалките, за да сте сигурни, че са сигурни. Трябва също да проверите за ръжда. Ако видите ръжда, можете да я почистите, като я напръскате с масло. Трябва обаче да внимавате да не затегнете прекалено болтовете и винтовете.

Ако имате висококачествен багажник на покрива, тогава може да не е нужно да се тревожите за тези проблеми. Все пак трябва да имате предвид, че излагането на слънце и пътната сол може да причини проблеми с багажниците на покрива. Това може да ги накара да стареят по-бързо и да отслабнат с времето. За щастие един прост външен пластмасов протектор може да помогне за предотвратяване на тези проблеми и да поддържа багажниците на покрива ви в отлично състояние.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram