Семена марихуана - как така е законно да се продават?

Очевидно семена канабис няма как да се получават, ако не се отгледат преди тях растения. Растенията в България и отглеждането на такива обаче е незаконно. Как така тогава семената канабис за сувенирни цели, като тези в Seedsmafia.com може да се продават законно? Решихме да разгледаме въпроса за тази така интересна индустрия, включваща продукт, които предизвиква толкова смесени коментари. Безспорно, канабис или още марихуана се отглежда в цял свят. На някои места законно, на някои - не. При всяко положение обаче, колкото повече бариери падат пред продажбата на семената, толкова повече хората говорят за благоприятните ползи и това води до по-висок процент на хора, желаещи легализацията.

Кои са основните типове семена марихуана, които се продават?

Тук може да отбележим, че семената марихуана са много разнообразни. Въпреки това обаче, ако трябва да ги систематизираме, можем да ги разделим на 3 типа:

Освен това разделение, семената се различават и генетично. Така всеки сорт предизвиква различни ефекти с различна сила.

Защо генетиката изобщо е от значение?

Със сигурност сте чували, че вида на семето има значение. Ако то после се отгледа в растение, спрямо сорта може да се използва за хранителна добавка, текстил и др. Например конопените семена дълго време са били използвани за растения, от които са се правели конопени въжета. Днес пък  много често можете да срещнете конопено масло.

Това налага идеята, че растенията ако бъдат генетично променени, ще дават по-добри добиви за по-кратко време. Специфични видове коноп например създават по-здрави и по-дълготрайни влакна. Но това се е случило само след генетичната промяна.

развъдник на марихуана за феминизирани семена

Кой продава семена марихуана и канабис?

Семената канабис се продават и произвеждат от компании, които се занимават само с това. По-голямата част от тях са локализирани в Холандия и Испания. Според проучването на ООН в Европа има около 122 големи мащабни компании за семена.

Тези компании обаче, които развъждат семената и смесват сортовете обикновено не са същите, които ги продават. Възможно е да работят за тях, но не са част от тях. Напълно възможно е и компанията, която развъжда семената да провежда собствени експерименти и да не е обвързана с нито една компания за семена.

Няма как да пропуснем да споменем и прекупвачите. Те са много повече, отколкото първите две категории.

Като цяло законодателството около семената канабис и растенията е различно във всяка държава. Различните участници по веригата дори може да имат уникални права върху един или друг сорт.

Днес обаче е факт, че дори и недостатъчно добре информирани, хората все пак продават и купуват семена от канабис. Използват ги за супер свеж подарък за близки хора или ги включват в хранителната си диета. Няма да навлизаме в благоприятните ползи на тези семена за човешкото здраве, само ще споменем, че те съдържат етерични масла, мастни киселини, фибри, витамин А, D, E и B, калций, желязо и дори натрий. Сами виждате, че с такава бленда от хранителни вещества няма как да нямат добър ефект върху човешкото тяло. Което и без друго в модерния начин на живот, страда от недостатъчно набавяне на важни нутриенти. Ако се чудите, за какво можете да използвате семената от канабис, то в списъка са болести на сърцето, намаляване на възпаленията, смъкване на кръвното налягане, забавяне на Алцхаймер, намаляване на риска от Паркинсон, увеличаване на апетита, намаляване на кръвната захар, омекотяване на кожата и т.н. Списъкът е много дълъг, но се надяваме, че сте придобили представа.