Топ 3 тренда за 2022 при фотьойлите и креслата

фотьойли и кресла

Ако имате любимо място в дома си, обзалагаме се, че там има фотьойл.
Креслото винаги е било идеалното място, на което да се насладите на хубава книга, напитка, филм или просто да си отпочинете. Това е и една от причините тази мебел да намира толкова широко приложение и да бъде предпочитана при обзавеждането не само на домове, но и на хотели, заведения, офиси, ресторанти, сладкарници и др.

В тази статия ще ви покажем 3 тенденции при съвременните модели фотьойли, които се откроиха през 2022 година и вероятно ще се задържат още дълго на сцената на интериорния дизайн.

Кресло акцент

То е дръзко, стилно и създава силна визуална фокусна точка в помещението. Ефектът от такъв фотьойл е наистина поразителен и за никой не е изненада, че интересът към подобни модели се е увеличил двойно през последната година.

кресло акцент жълт цвят

Креслото акцент може да бъде с дамаска, с по-нестандартна форма или смели, ярки цветове, с които да добавите усещане за индивидуалност към вашия дом. Материята играе също ключова роля и в момента са изключително модерни креслата от букле и кадифе.

Заоблени форми

Забелязали ли сте, че мебелите с извити и заоблени форми започнаха да се появяват навсякъде? Тази тенденция е вдъхновена от природата и едни от най-добрите мебели за 2022 следват същата логика.
Фотьойлите и изобщо мебелите с обли форми по естествен начин хващат окото и го превеждат през стаята, а плавните линии създават усещане за спокойствие и релаксация.

заоблено кресло лилав цвят

В сравнение с моделите с прави линии, креслата с извити форми носят една неподправена привлекателност и наслада за окото, и много дизайнери залагат на тази алтернативна естетика.

Ретро излъчване

Седемдесетте се възраждат в стилните жилища по целия свят!
Фотьойлите в ретро стил, античните шкафове и винтидж мебелите са елементи, които още дълго време ще бъдат предпочитани от хората в създаването на уютен домашен интериор.

ретро кресло

Седемдесетте години винаги ще бъдат асоциирани със спокойствие, удобство и весело настроение, и този тип мебели са един своеобразен опит за пресъздаване на това усещане у дома. Интериорните дизайнери са категорични – тази ера се завръща с пълна сила!

За още модерни и съвременни интериорни решения посетете шоурумите на мебели Carmen или се вдъхновете с виртуална разходка в онлайн магазина.

Открийте ни на следните адреси:

София, бул. "Брюксел“ 14,
Пловдив, ул. „Нестор Абаджиев“ 13,
Варна, бул. "3-ти март“ 30А,
Бургас, ул. "Одрин“ 50

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram