Топ причини защо да запишем детето в частна детска градина

Топ причини защо да запишем детето в частна детска градина

Източник на изображение:Pexels

Ако ви предстои да запишете детето си на детска градина, то сигурно вече  ви интригува въпроса кое е по-добър вариант- държавната или частната детска градина. Въпреки е основно се отдава значение на избора на средно училище, изборът на детско заведение също не бива да се подценява, тъй като предучилищното образование полага основите за успешното основно образование.

Популярността на частните детски градини нарасна през последните години в страната ни, като те са привлекателни за родителите, желаещи качествено образование и възпитание за своите деца, поради няколко причини.

В тази статия ще ви представим няколко причини, поради които си заслужава да запишете детето си в частна детска градина:

Топ причини защо да запишем детето в частна детска градина

Източник на изображение:Pexels

Кои са предимствата на частните детски градини?

Качество и професионализъм в преподаването

Методите на преподаване в частните детски градини са по-различни от тези в държавните, тъй като следват международни стандарти в чуждоезиковото предучилищно обучение.

Една от целите на преподаването в частните детски градини е насърчаване на любопитството, въображението, креативността и любовта към знанието у децата.

В частните детски гимназии работят квалифицирани преподаватели с богат опит, чиято мотивираност и отдаденост допринася и за по-ефективното обучение и възпитание на децата.  

Освен преподавателите, самите учебни програми на частните детски градини също се различават от тези на държавните. Те са усъвършенствани и предлагат специална въвеждаща образователна програма за начално образование, която помага за това децата да имат плавен преход от методите на преподаване в  детската градина към тези в училище.

Топ причини защо да запишем детето в частна детска градина

Източник на изображение:Pexels

Обучение по чужд език

За никого не е тайна, че изучаването на чужд език в ранна детска възраст е полезно. Въвеждането на английски език в детската градина е нещо, което би било полезно за бъдещия първокласник. 

Затова и едно от основните предимства на частните детски градини е интензивното чуждоезиково обучение, което те предлагат.

Модерна база

Частните детски градини са отличен избор за тези родители, които искат да осигурят на децата си една здравословна среда на обучение и да възпитат у тях здравословни навици.

Предвид факта,че не разчитат на държавен бюджет, частните детски градини имат възможност да осигурят една по-модерна, поддържана  и добре оборудвана база, която носи ползи както за учителите, така и за малчуганите. 

Частните детски градини предлагат удобни и приветливи стаи с високотехнологично оборудване, както и модерни спортни салони, площадки, а също и плувни басейни, където децата могат да участват в различни спортни дейности.

Освен това, в столовете за хранене в частните детски градини предлагат полезна за детското здраве прясна готвена храна приготвена с качествени съставки от сертифицирани производители. 

В частните детски градини няма да откриете полуфабрикати и нездравословни храни. Има и опция менюто на децата да бъде адаптирано спрямо техните индивидуални нужди, което е отличен вариант за тези деца, които страдат от алергии към храни.

Топ причини защо да запишем детето в частна детска градина

Източник на изображение:Pexels

Индивидуален подход и стимулиране на личностното развитие

Учителите в частните детски гимназии прилагат индивидуален подход при обучението на децата. За постигането на това им помага фактът, че класовете се състоят от малко на брой деца. По този начин те могат да вземат предвид индивидуалните образователни потребности на всяко дете, както и да следят по-лесно резултатите му.

За разлика от държавните  детски градини в частните такива всяко дете се насърчава да развие индивидуалните си умения и таланти. Също така от децата не се изисква да следват зададен от детската градина режим на хранене и спане, а по-скоро те сами да решат кога са гладни, кога им се спи и т.н, което и насърчава възпитаването на самостоятелност у децата.

Гъвкавост

Частните детски градини са добър избор за тези деца, при които и двамата родители работят, тъй като работното им време обикновено е по-дълго от това на държавните. Работното време на някои частни детски градини може да продължи до 21 часа, като някои са отворени дори през летния сезон, за разлика от  държавните детски градини.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram