Употребата на парфюми – как правилно да нанасяме любимите си есенции

Едва ли има човек, който да не обожава уханието на парфюми – любимите на мнозина есенции се превръщат трайно в неразделна част от грижата за външния вид. Не бихме могли да си представим съвършена визия без специалното участие на селекция от любими ухания. Ето защо решихме да посветим днешната статия именно на правилните начини, чрез които да нанасяме любимите си парфюми.

Нека не забравяме, че козметиката винаги е съпътствана от съвети и трикове за използване, които осигуряват дълготрайност и максимален ефект от използването на който и да е продукт. Нека ви запознаем с няколко идеи, свързани с използването на парфюми – убедени сме, че ще успеете да откриете по нещо полезно и за себе си в днешния текст.

Не забравяйте да се доверявате само на висококачествени парфюми с доказан произход

Всеки желае използваните от него парфюми да се характеризират с дълготрайност и интензитет на аромата. За да се случи това, обаче, е необходимо да се снабдите с парфюм, който е висококачествен, марков и автентичен. На пазара изобилства от не чак толкова добри парфюмерийни разработки – макар и да ви впечатлят с първоначалното си ухание, то никак не е гаранция, че ще се наслаждавате задълго на есенцията. Ето защо първият съвет касае изпитаното и доказано качество на парфюми – избирайте оригинали на известни и популярни ароматни марки.

Най-доброто време за нанасяне на парфюми е непосредствено след душ

Ако някога сте се чудили кога е най-удачният момент за нанасяне на парфюми, то с радост ви споделяме, че може да изпробвате моментите след излизането от банята. Тогава порите на кожата ви са отворени от топлата вода и в пъти по-лесно ще абсорбират и „заключат“ аромата. Не е също никак лоша идея да заложите на продукти за тяло, обогатени със същите аромати като тези на любимите ви парфюми. Това доказано ще спомогне за подсилването на уханието и по този начин предпочитана от вас есенция ще ви съпътства за дълги часове.

Разбира се, важно е и къде по тялото си ще нанасяте парфюмите. Експертите съветват да се насочите към местата, които задържат топлината и по които се долавя пулс. Китките, ключиците, зоната зад ушите, вътрешността на лактите и коленете са местата, по които е препоръчително да впръсквате парфюм.

Важно е да се спомене и мярката – често срещана грешка е да прекалим с количеството аромат, което впръскваме по себе си. Нека не забравяме, че това, че ние сме свикнали с даден аромат, никак не означава, че околните не го усещат. Не е признак за добър вкус прекомерното използване на парфюм, пък бил той и изключително хубав и марков.