Видове обувки, на които трябва да обърнете внимание

Обувки в детството

Не трябва да забравяме, че стъпалото на децата е в постоянен растеж и формиране. Това е етап, в който е необходимо да полагате максимална грижа за краката си. Когато става въпрос за поставяне на вашите деца, не се колебайте да се консултирате с педиатър.

Професионалистите обикновено препоръчват удобни, гъвкави и дишащи обувки с донякъде подсилена пета.

Детството е идеалното време за коригиране на някои проблеми с краката, като плоски стъпала, високи сводове, валгус. Огледайте добре децата си и кажете на лекаря за всяка малка аномалия, която откриете в походката им.

Винаги е добре децата да носят ортопедични обувки, които ще поддържат крачето и по този начин да се предотвратят някакви последващи неприятни здравословни проблеми.

Обувки в напреднала възраст

При възрастните хора използването на подходящи обувки не само ще улесни комфорта, благосъстоянието и здравето на краката, но дори може да предотврати страховитите падания.

Горната част трябва да е много мека и гъвкава, за да не се повредят деформираните участъци на пръстите и да се избегне болката, свързана с мазоли. Подметката също трябва да е мека и гъвкава, за да смекчи шпорите. Подсилване, което не е прекалено твърдо в глезена, спомага за укрепване на колебливата стъпка на възрастния човек, осигурявайки походката му.

Обувки по време на бременност

По време на бременност теглото на жената се увеличава в същото време, когато опорната точка и центърът на тежестта варират. Това може да причини известен дисбаланс в похода. Малко подсилване, следователно, в областта на глезена, не е никак лошо.

От друга страна, краката са склонни да се подуват, затова е препоръчително да носите удобни и отворени обувки с връзки, които могат да се регулират според дилатацията на стъпалото. Не трябва да забравяте, че през този период трябва да се чувствате възможно най-спокойни и ако обичате дългите разходки, то задължително трябва да имате омекотени и добре поддържаши дамски обувки.

Обувки за работа

Ако работата ви изисква да правите много часове или работите в жилище, болница или бизнес, отворените или затворените сабо са най-подходящи.

Те са удобни, перящи се, дишащи и анатомични. Освен това те улесняват циркулацията, благодарение на микромасажа, осигурен от подметката.

В случай, че работите в бизнес среда, където се изисква по-елегантно облекло, то официалните обувки са абсолютно задължителни. Ако пък прекарвате прекалено много време в движение и професионалната ви сфера ви позволява, можете да заложите и на изчистени модели кецове.

Обувки в спорта

Ако ще практикувате някакъв спорт, не се колебайте да се екипирате с подходящи обувки, специфични за съответния спорт. За всеки от тях на пазара има правилната спортна обувка, която подсилва зоните на стъпалото, склонни към нараняване по време на активност, като например глезена.

Инженерите проектират моделите с подходящи съвети от специалисти по спортна медицина, като успяват да проектират най-добрите продукти за защита на краката, които също така улесняват необходимите движения за всяка спортна дейност. По този начин можете да намерите спортни обувки за трениране на тенис, футбол, голф, бягане и др. Не се колебайте да инвестирате в подходящо оборудване, защото здравето е най-важното.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram