Винаги избирайте оригинални носачи при ремонт на ходовата част

Докато автомобилът ви има добро сцепление на пътя, можете да го управлявате без проблем и се чувствате удобно и комфортно, когато сте в движение, сигурни сме, че голяма част от вас рядко обръщат внимание на ходовата част . Не че не знаете колко е важна, но докато всичко е наред просто забравяте, че тъкмо от нея зависи вашият комфорт и удобство.

Казваме ви всичко това, защото искаме да ви обърнем специално внимание към тази толкова важна част и по-специално към един елемент от нея, а именно към носачите. 

ходовата част

Колко важни са носачите на ходовата част?

На пръв поглед изглежда, че тези компоненти не са толкова важни за правилната работа на автомобила, но това е само на пръв поглед. Защото тъкмо от тях зависи както поведението на колата на пътя, така и комфорта ви, докато сте в него. 

Ако трябва да бъдем напълно откровени, ако някой от носачите се повреди и не обърнете внимание на време, той може да нанесе много големи повреди на цялата ходова част. А това означава, че трябва да се разделите с немалко средства, за да ремонтирате изцяло всички нейни компоненти.

 

Защо се повреждат носачите?

Това са елементи, които са подложени на високи натоварвания. И макар, че в основната си част са изработени от здрав метал, те се състоят от още куп елементи като шарнири, тампони и други, които с течение на времето се износват. А когато тампоните, които са от гума се износят или скъсат, носачите вече не могат да осигуряват нужните комфорт в купето, тъй като няма кой да се грижи да намали вибрациите от пътя. Тогава започвате да чувате ужасни шумове и силно тропане откъм ходовата част и да усещате всяка една неравност, през която автомобила ви минава. Ако пък шарнирите се износят, те стават хлабави ще започнете да усещате тропане, вибрации, скърцане при спиране или завой, ще забележите неравномерно износване на гумите и не на последно място ще срещнете трудности в управлението на колата.

Като прибавим и фактори като стилът ви на шофиране, настилката, по която най-често карате, зимните заледявания и други, става съвсем ясно, че причините, поради които се повреждат носачите на ходовата част са много.

Как да разберете, че носачите са износени?

Вече споменахме кои са най-ясните индикации, които показват, че трябва спешно да обърнете внимание на състоянието на тези елементи, но нека ги повторим отново. 

И така. А усещате промяна в “държанието” на автомобила като:

 

Всички тези промени в работата на автомобила ви показват, че е време да смените носачите.

Оригинални или рециклирани носачи?

В търговската мрежа можете да откриете както оригинални, така и рециклирани носачи и от вас зависи какво ще изберете. Ако търсите нашето мнение обаче, то ние ви съветваме да не си правите експерименти, когато става дума за подмяна на елемент от ходовата част.

За да сте напълно спокойни, че ще закупите качествен продукт, единственото правилно решение е да се спрете на оригинални носачи от водещ производител.

Оригиналните авточасти се произвеждат под строг контрол, преминават през различни тестове за издръжливост и са с доказани качества. 

Избирайки да закупите оригинални комплекти носачи на популярни производители като LEMFÖRDER, FEBI BILSTEIN , SWAG, DELPHI, RUVILLE ще сте напълно уверени, че тези компоненти от ходовата част ще ви служат безотказно дълго време.

Къде да откриете оригинални носачи за ходова част?

Много магазини предлагат авточасти, но не всички предлагат оригинални такива. За да сте сигурни, че носачите са наистина оригинални, съветваме ви да се насочите към магазини, които познавате или в коректността, на които сте напълно уверени. Такива магазини има немалко, просто трябва да потърсите информация и ще откриете този, който може да ви предложи оригинални авточасти на добри цени.