Защо да изберем Firestone гуми за своя автомобил?

Защо да изберем Firestone гуми за своя автомобил?

Източник на изображение: Wikimedia Commons

С идването на зимния сезон идва и важният избор за всеки водач на автомобил- „Какви гуми да избера?” Без значение каква марка е вашият автомобил, с избор на висок клас гуми ще си осигурите комфортно и стабилно возене и безопасност на пътя.

Firestone например е една от най-добрите марки на пазара за автомобилни гуми, чийто продукти се характеризират с високо качество, производителност и устойчивост на износване. 

Марката е един от утвърдените производители на висок клас автомобилни гуми на световния пазар, които са се наложили със своето качество. 

Ако сте любопитни да научите повече за марката и за това с какво се отличават нейните гуми, следващите редове са за вас.

С какво се отличават гумите на Firestone?

Освен автомобилни гуми, които основно се делят на зимни, летни и всезонни, марката е специализирана  също и в производство на гуми за лекотоварни и товарни превозни средства. Сред основните качества на гумите Firestone са тяхната висока износоустойчивост, ефективност, както и достъпна цена, което ги прави популярен избор на пазара за автомобилни гуми.

Защо да изберем Firestone гуми за своя автомобил?

Източник на изображение: Pxhere

Firestone произвежда и спортни гуми за автомобилните спортове.Неслучайно и е един производителите, които са основни спонсори на Формула 1. Марката също така е главен доставчик на гуми за автомобилния гигант Ford.

По своето предназначение гумите на Firestone се делят на такива за леки и 4х4 автомобили, както и гуми за тежкотоварни камиони, автобуси, селскостопански машини, а също така и произвежда изделия от гума за промишлени цели.

Гумите на Firestone се характеризират с отлични характеристики, които ги правят отличен избор не само за любители но и за професионални състезатели в мото спортове. Различни модели спортни гуми на компанията са били част от мото спорт състезания и шампионати. 

Защо да изберем Firestone гуми за своя автомобил?

Източник на изображение: Wikipedia

Факти за създаването на Firestone

Firestone е основана  от Харви Файърстоун през 1900 г. в Акрон, Охайо (САЩ). Пълното й име е  Firestone Tire and Rubber Company и първоначално дейността й е била насочена към производство  на пневматични гуми и каучукови изделия за целите на промишлеността, но впоследствие ориентира дейността си към автомобилните, мотоциклетните и велосипедните гуми.

Първите революционни гуми от марката се появяват на пазара през 1903 г., в резултат на  което пазарът на автомобилни гуми се променя. След това за период от три години приходите от продажбите на автомобилни гуми на Firestone превишават 1 милион долара. Впоследствие популярността на марката се увеличава още повече на американския пазар и по специално в северната част на Америка.

Една от най-известните автомобилни иновации на марката се случва през 1908-ма, когато Firestone пуска в продажба първите гуми със специален протектор, който предотвратява плъзгането.

Защо да изберем Firestone гуми за своя автомобил?

Източник на изображение: Wikimedia Commons

Интересен факт е, че 1911-та година е моментът, когато компанията показва своето присъствие и на пазара за спортни гуми за състезателни автомобили. Така от тази година до 1966-та абсолютно всеки шампионски автомобил взел първо място в мото спорт състезание е с гуми на  Firestone.

Едни от най-известните иновации при автомобилните гуми, с които се отличава производителят, са  първите по рода си гуми с висока устойчивост на износване и ниско налягане  създадени през 1922 г. 

Сред другите нововъведения на марката са първите състезателни гуми от пневматичен каучук, специални радиални гуми, с които след спукване може да се измине разстояние от 80 км. със скорост от 60 км/ч., гуми с висока устойчивост на износване при скорост от 300 км/ч., които се появяват през 1955-та година, както и първите пневматични гуми с ниско налягане предназначени за селскостопанска техника.

 Марката също така е един от първите производители на широки гуми с нисък профил.

 През периода на своето съществуване Firestone е основен доставчик на гуми за автомобилния концерн Форд. През 1988 г. е става дъщерна компания на известната японска корпорация „Бриджстоун“. В момента компанията е базирана в американския град  Нашвил, щата Тенеси.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram