Защо да изберете ски почивка в Банско?

Защо да изберете ски почивка в Банско?

Белите писти са притегателната част от Банско за родните и  чуждестранни туристи всяка зима. Българският курорт е все по-предпочитана ски дестинации в Европа. И това е така, защото условията за ваканция в Пирин планина по нищо не отстъпват на алпийските селища в чужбина.  

Сезонът за ски в Банско традиционно започва още през декември и ако времето е благосклонно към скиорите и сноубордистите, той може да продължи цели четири месеца. В района снегът през зимата достига до три метра, а когато снеговалежите намалеят ски курортът разполага с модерни машини за поддържане на пистите в отлична форма за спорт и туризъм, за да се поддържа световно ниво на предлаганата услуга.
 
Голямото предимство на Пирин е, че е планина с типичен алпийския релеф, което предполага екстремни преживявания за любителите на снежните спортове. Курортът Банско разполага със съвременни съоръжения и условия за безопасно каране. 

Дължината на лифтовете, които са на разположение на туристите, е 22 км. Съответно те отвеждат до пистите, които се различават най-вече по своята степен на сложност. Кабинковият лифт носи името “Гондолата”, но освен него има седалкови лифтове, които съответно са шест, четири и двуместни. На разположение са още влекове тип котва и такъв, който е специално пригоден за децата.

Защо да изберете ски почивка в Банско?

В любимия български курорт на разположение на скиорите са 21 писти, като всяка от тях се отличава от другата по това, че е  подходяща за опитни или за начинаещи спускачи. Едни от предпочитаните трасета от новите скиори са Плато 1 и Коларският ски път. Лесни трасета са също така Шилигарник 1 и 2. 

Най-много скиори и сноубордисти има на Бъндерица, Балканиада, Юлен, Църна могила, Тодорка, Чалин влог 1 и 2. Пистата Томба е запазено място за опитни планинари, които се пързалят на ниво спортисти.

Банско е харесван от туристите курорт заради умелото съчетаване тук на модерност и традиция. Неподправеното гостоприемство на местните хора, уникалната природа, съхранените възрожденски обичаи в комбинация с ултра модерните съоръжения и хотелски комплекси на световно ниво са всичко, което е необходимо за една перфектна почивка.

Петзвездният апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс е бижу с множество национални и международни  отличия в сферата на туристическите услуги, което го прави предпочитано място от много посетители на курорта. Комплексът е забележителен не само заради своя изискан вкус и разнообразие от екстри, които предоставя на гостите си, но и с високото ниво на обслужване и професионалния персонал. 

Защо да изберете ски почивка в Банско?

Лъки Банско СПА & Релакс разполага с 115 стаи и студиа, заедно с два ВИП апартамента, които са на разположение целогодишно. По време на зимния сезон в хотела има специален ски гардероб за гостите на комплекса. Оттук може да се закупят и карти за лифтовете. Другото предимство е наличния транспорт за гостите, които желаят да бъдат откарани до лифта и обратно.

Лъки Банско СПА & Релакс постоянно предлага изгодни оферти, съобразени със сезона, празниците и типа на почивката. Наред със специалните пакети, на разположение на всички гости е хипермодерният спа център в комплекса с неговите био басейни и съоръжения за аква процедури. 

Водната зона е подходяща и за най-малките посетители на апартхотела, като за тях са изградени детски кътове в спа центъра и в пространствата на хотела. Сред най-посещаваните процедури и екстри са хидромасажните вани, турската баня, ледената стая и солените басейни със соли от Мъртво море.

Хотелът е известен и с отличната си кухня, която предлага традиционни и световни специалитети. В Лъки Банско СПА & Релакс работят три изискани ресторанта и лоби бар. Тук може да опитате бански ястия, швейцарска, италианска и френска кухни. Самият хотел е на по-малко от половин километър от центъра на Банско.

Защо да изберете ски почивка в Банско?
Курортът е място за провеждане на местни, национални и международни събития. В града може да се разгледат културно-исторически забележителности и арт ателиета. В района се намират голяма част от уникалните природни феномени на страната. Подходящ е за селски, поклоннически, исторически и екотуризъм.  

Снимки: Лъки Банско СПА & Релакс

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram