Защо Монтесори играчките се правят от дърво?

Има една обща черта между всички Монтесори играчки, за която съвременните родители ще се досетят доста бързо - те обикновено са направени от дърво. При направята на играчките Монтесори обикновено се избягва и се използват естествени материали, като например дъвро. Има много предимства при използването на дървени играчки, много от които ще помогнат на децата да се развиват от най-ранна възраст.
Накратко - дървените Монтесори играчки дават на децата следните възможности и предимства: -насладата от играчки, които са по-привлекателни визуално-към визуалната привлекателност и факта, че дървото е много по-здрав и устойчив материал от пластмасата
-по-дълготрайната игра с едни и същи играчки, тъй като те дават уроци на децата и са по-занимателни
-по-безопасни са от пластмасата, което позволява децата да се учат много по-самостоятелно

Дървените играчки са по-приятни визуално от пластмасовите. Играчките Монтесори ще изглеждат по-привлекателни в бебешката стая поради техните естествени, успокояващи тонове. Можете да имате елементи, които се фокусират върху естествената текстура на дървото и меките, шлифовани ъгли. Визуалната привлекателност на тези атрактивни играчки също е важна, когато измисляте как да създадете бъдещата детска стая за игра на своето дете. Дървените играчки показват красотата на естествените материали. Отвъд тази идея за красота в дървото, д-р Мария Монтесори вярваше, че красивите играчки подобряват опита и средата на детето. Тя вярваше, че тези играчки им дават по-добро усещане за важността на естествените материали в живота от ранна възраст. Децата, които растат с дървени играчки, са по-склонни да гравитират към естествени предмети в бъдеще.

Дървените играчки са по-издръжливи и по-подходящи за повтарящо се учене. Издръжливостта на дървените Монтесори играчки означава също, че една играчка може да осигури непрекъснато обучение и развитие в продължение на години, за разлика от пластмасовите играчки, които има вероятност да се счупят не след дълго. Един от ключовите фактори, които правят обучението по Монтесори толкова ефективно, е идеята за независимо повтарящо се обучение, особено за кърмачета и бебета. Родителите, които не са запознати с концепцията, може да видят, че тези играчки нямат функции или незабавно удовлетворение. Вместо това играчките предлагат по-задълбочени уроци по двигателни умения, мислене, когнитивно развитие и други подобни абстрактни концепции. Те го правят със самоизследване и повтарящи се уроци чрез същите модели на причина и следствие.  Дървените материали позволяват по-дълбоко сетивно изследване. Като възрастни сме склонни да предпочитаме всичко, което е направено от дърво пред пластмаса, заради начина, по който се усеща. Осезаемата природа на материала се усеща по-приятно, когато прокараме пръсти върху него. Има и нещо хубаво в тежината.

Дървените Монтесори играчки са най-добрият избор за издръжливи, ефективни играчки, от които децата ще се учат и ще ги обичат с години.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram