Защо туризъм в България

Защо да направим туристическо пътуване в България?

Защо всеки който посети България, започва да обичам тази страна? Тук местните хора се отнасят към чуждите туристи, като с „чужденец“, а не като с „турист“, например не се опитват да и продадат неща или да ги измамят на всяка крачка, за тях те са обикновени чужденеци и се радват, че посещаваш тяхната страна, но не се опитват да „изразят себе си“ и да получат парите за това.

Озадачаващо е, че европейските туристи предпочитат да пътуват до съседни Гърция или Турция, които са много по-населени и следователно са по-скъпи туристически дестинации, когато могат да имат вълнуващо пътешествие в България, различни от тези две така експлоатирани дестинации.

Когато пътувате до България, можете да изживеете едно напълно различно пътуване...
Много хора определя Балканите като синоним на войни или несигурност, но това е минала история, всъщност България има мирна история от края на Втората световна война. В момента е безопасна страна и няма нищо опасно, не е застрашена от ислямски или друг тероризъм, очевидно има дребни престъпления и кражби както във всяка част на Европа, но да си разумен не е основен проблем. Всъщност дори столицата София е по-безопасна и по-малко опасна от много други европейски градове през нощта.

Това различно преживяване при пътуване в България, се определя от факта, че българският език използва букви на кирилица (като руски) и всички търговски табели, пътища и т.н., е трудно за разбиране от пътника, което определено го кара да се чувства, че са в „другата страна“ но удобна за туриста от Европа, когато наистина е само на 3 часа полет от Германия. Това, естествено е в нейна полза, защото прави България изненадващо и екзотично място, много различно от останалата част на Европа.

Но нека се опитаме да отговорим на въпроса „Защо да разглеждаме забележителности в България? ” по по-конкретен и обективен начин. За някои туристи решението да посетят България се основава на факта, че тя е евтина туристическа дестинация в рамките на Европейския съюз. Повечето туристически статии говорят за чудесата на всяка страна от гледна точка на популяризиране на туризма, като се стремят само да възхваляват достойнствата на страната. За България трябва да се говори с любов и уважение. България е най - старата държавава в Европа, наповече от 1500 години.  Има няколко причини, поради които България пленява и изненадва при всяко пътуване:

В България се чувстваш по-свободен.

В България се чувстваш като в „град без закон“, нещо подобно на „дивия запад“, малко преувеличено, но за да се разбере чувстваш се по-свободен, с по-малко правила и разпоредби, Не че има разврат или липса на справедливост, има се в предвид тези малки правила, които ограничават движенията в други по-населени страни. Например по темата за пешеходен туризъм, там къмпингът е разрешен, можете да се прави барбекюта на село през цялата година, можете да се разхождате през частни ферми, защото много от тях не са оградени и собствениците не ги интересува, можете да карате до доста отдалечени места, без да се намери ограда на „частен резерват“ и т.н. и т.н., всичко това се дължи на факта, че гъстотата на населението е ниска и че природата е достатъчно буйна, за да поеме малкото пътници, които навлизат в нейните гори, без да причинява големи щети , следователно не е необходимо да се ограничава движението на хората толкова, колкото се прави в други страни. Можете ли да си представите, че намирането на следи от туристи, минали преди вас по пътищата, е голям подвиг? Е, това се случва там и много пъти се чувстваш като истински изследовател, сякаш си минал за пръв път.

България е много разнообразна страна.

Когато посетите различните й региони, разбирате, че България е много разнообразна страна, въпреки че е малка по размер. Различните региони на страната се различават много един от друг по социални въпроси, икономика и ландшафт.  В България се местите бързо от един регион в друг и промените изглеждат по-забележими, когато продължите обиколка от няколко дни из страната. Следователно изследването на няколко много различни региона на страната е възможно при пътуване. 7 и 8 дни.

 България е „подреден хаос“.

България е много различна от това, което е обичайно в други централноевропейски или северни страни, в смисъл, че в градовете няма много блестящи стъклени офис сгради, нито перфектно калдъръмени и чисти улици, няма ред или тишина и въпреки че понякога големите градове изглеждат хаос, това ли е, изглежда, защото това е „организиран“ хаос. Няма нито добре обозначени ленти за движение, нито идеално оформени тротоари за пешеходци, нито плакати с маршрутите на градския транспорт и т.н., трамваят идва отвсякъде и т.н., но след като всеки знае как се движи в града и какво да се направи, градът не се руши и е много динамичен. Местните хора са адаптирани към околната среда и функционират с лекота, докато новият турист, когато пристигне за първи път, е озадачен на всяка стъпка, която прави и от момента, в който стъпи на улицата, когато напусне хотела, едно приключение , приключение в голям град, кой би казал..., но приключение, което е забавно и което генерира множество анекдотични ситуации... в крайна сметка това е една от причините да пътувате, да знаете нови и различни неща, нали?

Туризмът и културата са важни сектори за икономиката на България. Страната предлага богато културно и историческо наследство, красива природа и разнообразни туристически атракции.

Ето някои от най-известните туристически дестинации в България:

  1. София - столицата на България, която предлага много забележителности, включително Националния исторически музей, музея на Софийската железница, Александър Невски катедрала и много други.
  2. Пловдив - вторият по големина град в България, който е известен със своята красива стара градска част, която е обявена за световно културно наследство от ЮНЕСКО.
  3. Варна - морската столица на България, известна със своите плажове, музеи и археологически обекти, като например Римския термален комплекс.
  4. Банско - популярен зимен курорт, който предлага много възможности за ски и сноуборд, както и красива природа и исторически забележителности.
  5. Рилски манастир - един от най-известните манастири в България, който е обявен за световно културно наследство от ЮНЕСКО.

В България има и много културни събития и фестивали, като например:

  1. Софийски международен филмов фестивал - един от най-големите филмови фестивали в Източна Европа, който се провежда всяка година през март.
  2. Празник на розата - фестивал, който се провежда в града Казанлък всяка година през май и е посветен на розата, която е символ на България.
  3. Балкански музикален фестивал - един от най-големите музикални фестивали в България, който се провежда в града София всяка година през юли.
  4. Софийска опера на открито - лятно събитие, при която оперни спектакли се изпълняват на открито в парк Борисова градина в София.
  5. Варненско лятно кино - кино фестивал, който се провежда в града Варна всяка година през август.

Туризмът и културата са важни за икономиката на България и предлагат много възможности за развитие и инвестиции.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram