Значението на аспираторите

Аспираторите са важна част от кухнята. Те помагат да се контролира шумът в кухнята и да се гарантира, че изпускането на въздуха е възможно най-тихо. Не искате да бъдете оглушавани от шума, докато готвите. Освен това той трябва да има регулируема скорост на вентилатора, за да можете да контролирате количеството на вентилацията. В зависимост от стила ви на готвене може да се нуждаете от повече или по-малко вентилация.

Безканални аспиратори

Безканалните аспиратори могат да бъдат инсталирани във всяко помещение в дома ви, независимо дали е кухнята или банята. Те са лесни за използване с таймери и филтри, които почистват въздуха. Някои модели имат функция за автоматично изключване, за да се намали шумът по време на готвене. Други са програмируеми, така че можете да изберете времето за изключването им.

Безканалният аспиратор Cosmo на Panasonic се отличава с тънък дизайн и конструкция от неръждаема стомана. Максималното му ниво на шум е 56 dB, което го прави чудесен избор за пълноразмерни кухни. Освен това е подходящ за миене в съдомиялна машина и се предлага с три различни скорости. Може да се оборудва с комплект въглероден филтър, за да се контролира количеството на отработените газове.

Модели под шкафа

Моделът на аспиратор под шкаф е проектиран да се монтира под кухненските шкафове. Тяхната основна цел е да проветряват кухнята и да изхвърлят дима, топлината, парата и миризмите. При избора на модел трябва да се вземат предвид височината и ширината на вашите шкафове. Например, не трябва да купувате модел за вграждане под шкафове, който е твърде висок, защото така ще заемате пространство за главата и ще бъдете твърде близо до топлината и парата.

Аспираторите под шкафа се предлагат в различни дизайни, стилове и размери. Някои модели разполагат с мощни вентилатори, които помагат за извличането на дима и въздушните частици от кухнята. Повечето модели са с размери между тридесет и 36 инча, а изискванията за монтаж могат да варират. За да се осигури правилна вентилация, аспираторът трябва да се монтира на разстояние от 20 до 24 инча от електрическия или газовия готварски плот.

Островни модели

Островните модели аспиратори се предлагат с различни характеристики. Те включват управление на вентилатора с три скорости, вградени 1,5W LED светлини и рециркулационни филтри с въглен. Тези уреди са също така тихи - работят при 65 dB. Конструкцията от неръждаема стомана ги прави издръжливи. Някои модели дори имат подвижна тавичка за капките от неръждаема стомана за лесно почистване.

Филтри

Поддържането на филтрите чисти е важна част от поддръжката на аспиратора. Въпреки че повечето филтри са подвижни, някои не са. За да ги почистите, трябва да използвате мека кърпа и сапун за миене на съдове, за да отстраните мазнините и мръсотията. След почистването е добре да ги оставите да изсъхнат на въздух, преди да ги монтирате обратно в аспиратора. Ако се замърсят прекалено много или се запушат, те могат да предизвикат пожар.

Филтърът на аспиратора ви е първата линия на защита срещу мазнини и хранителни частици. Той трябва да се почиства поне веднъж месечно. Запушеният филтър ще накара печката ви да работи по-дълго, отколкото трябва, и ще увеличи сметката ви за електроенергия.

Дизайн

При избора на аспиратор са важни дизайнът и стилът на уреда. Той трябва не само да функционира добре, но и да бъде израз на вашата индивидуалност и стил. Можете да имате богато украсен аспиратор или семпъл, който да съответства на дизайна на кухнята ви. Ако не сте сигурни към кой стил да се насочите, помислете за това да помолите дизайнер да направи някои предложения. Дизайнът на аспиратора трябва да позволява на въздуха да се движи свободно, като същевременно свежда до минимум миризмите.

Дизайнът на аспиратора е също толкова важен, колкото и видът на вентилатора, с който разполага. Търсете модели, които използват CFL светлини, които осигуряват най-добро качество на светлината. Можете да потърсите и пълноспектърни CFL лампи, които излъчват по-естествен вид. Много аспиратори все още използват халогенно осветление, което не е много енергийно ефективно. Ако се нуждаете от качествени модели, може да разгледате продукти на - аспиратор faber.

Copyright 2021 - Lifetime.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram